Postup
1. Stehno umyjeme a osušíme. Strúčiky cesnaku pozdĺžne rozpolíme a mäso nimi husto prešpikujeme. Ku každému cesnaku zapichneme aj zopár lístkov rozmarínu.
2. Potom mäso preložíme na veľký plech, osolíme, okoreníme z obidvoch strán, pokvapkáme ho olivovým olejom, prikryjeme alobalom a pečieme v rozohriatej rúre pri 180 °C asi 2,5 hodiny a mäso pravidelne polievame vývarom a výpekom.
3. Po hodine pečenia pridáme v celku baby mrkvu, zelené fazuľky, 1ks petržlen rezaný pozdĺž a celé podlejeme opäť vývarom. Pred koncom pečenia asi 30minút odstránime alobal a jahňacie pečieme ďalej odokryté.
4. Medzitým, ako sa jahňa pečie, uvaríme pyré. Batáty očistíme a spolu petržlenom, ja som pridala 3ks, nakrájame na kocky.
5. Vložíme do hrnca a dáme spolu variť v osolenej vode. Po uvarení scedíme, pridáme maslo, 2 veľké lyžice kyslej smotany, podľa potreby soľ a čierne mleté korenie a klasickým spôsobom urobíme pyré.
6. Na tanier naservírujeme porciu: batátové pyré – 2 plátky pečenej jahňaciny a naaranžujeme s pečenou zeleninou.