Silvester Champagne AKCIA

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Kuracia rolka plnená kozím syrom, sušenými paradajkami a bazalkou - RECEPT a tip na víno

Kuracia rolka plnená kozím syrom, sušenými paradajkami a bazalkou - RECEPT a tip na víno

Keďže vonku máme leto v plnom prúde, s Lenkou pokračujeme v príprave ľahkých letných jedál. Dnes to bude plnená kuracia rolka s omáčkou zo sušených paradajok a tarhoňou a k nej som pre vás vybrala biele víno z vinárstva Rothschild.

Inšpirujte sa ďalšími receptami na našom blogu


Kuracia rolka plnená  kozím syrom, sušenými paradajkami a bazalkou podávaná s tarhoňou a s omáčkou so sušených paradajok

 

Čas prípravy: 40 minút
Počet porcií: 2 ks 

Suroviny
2 ks  kuracie prsia
olivový olej 
soľ , čierne korenie 
čerstvá bazalka
10 kúskov sušených paradajok (v náleve)
100 g kozieho  mäkkého syra 
150 ml vody 
250 ml smotana na šľahanie 
50 g Grana Padano
1 x šálka tarhone 

Postup

1.  Sušené paradajky 5 ks a bazalku nakrájame na malé kúsky spolu s kozím syrom, okoreníme s čiernym korením spolu všetko v miske dobre premiešame.

2.  Kuracie prsia umyjeme, vysušíme papierovou utierkou a pozdĺžne rozrežeme.

3.  Následne ich jemne naklepeme asi na hrúbku 1-1,5 cm okoreníme, osolíme z oboch strán.

4.  Do stredu položíme zmes syra, sušených paradajok  s bazalkou, zrolujeme a uzavrieme špáradlom.

5.  Na panvici na rozpálenom oleji  rolky sprudka osmažíme, po 4 minútach  zalejeme s vodou a necháme 15 minút dusiť.  

Omáčka so sušených paradajok 

Paradajky nakrájame na tenké pásiky na rozohriatej  panvici chvíľu restujeme. Keď budeme cítiť vôňu, pridáme smotanu a necháme zovrieť a nakoniec primiešame syr Grana Padano. Chvíľu spolu povaríme a s ponorným mixérom rozmixujeme. 

Príprava tarhone 

V hrnci si necháme rozhorúčiť trochu olivového oleja a pridáme 1 šálku tarhone, každú minútu premiešame a po 5 minútach zalejeme horúcou vodou z kanvice 1cm nad tarhoňou, znížime teplotu na minimum a dusíme pod pokrievkou 10 minút, resp. pokým sa voda nevyparí.

Sevírovanie

Z rolád vytiahneme špáradlá a nakrájame ich na kolieska, polejeme omáčkou a podávame s tarhoňou. 
 

Someliérka odporúča vhodné víno 

Kuracie mäso je veľmi populárne a existuje veľmi veľa receptov, akým spôsobom ho pripraviť alebo naplniť. K plnenej kuracej rolke s kozím syrom, sušenými paradajkami a bazalkou podávanej s tarhoňou a omáčkou zo sušených rajčín som vybrala biele víno z Francúzska z oblasti Bordeaux z vinárstva Rothschild. Chardonnay s jemne ovocno krémovou štruktúrou a sviežou kyselinkou ideálne doplní tento letný pokrm.

Odporúčanie someliérky:

Rothschild Pays d'Oc Varietals Chardonnay 2019 

Biele víno - suché - Francúzsko - Chardonnay

Slamovo žltá farba vína. Vôňa je intenzívna a komplexná s jemnou stopou broskýň a kvetov s tónmi praženými mandlí a orechov. Chuť je živá a svieža, ponúka množstvo bieleho ovocia sprevádzané chlebovou kôrkou v závere. Pozrieť víno na eshope.

Vinárstvo Rothschild

Mouton Cadet je populárnou značkou pre cenovo atraktívne vína z oblasti Bordeaux. Vznikla v prvej polovici 20. storočia ako reakcia na sériu komplikovaných ročníkov, ktoré sa nemohli predávať ako prvé víno. Otcom myšlienky bol Baron Philippe de Rothschild. Víno sa vyrába z hrozna, ktoré pochádza z celej oblasti Bordeaux.  V súčasnosti sa považuje za najúspešnejšiu značku v tejto oblasti. Celosvetovo sa predá približne 15 mil. fliaš ročne.
 

Recept pripravila Lenka z WinePlanet.sk. Víno odporučila someliérka Denisa Šutáková z WinePlanet.sk.

 

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.