offerBox
1

4. 4. - Degustácia s vinárstvom Karpatská Perla

offerImage

Prvý štvrtok po Veľkonočnom období bude patriť degustácii vinárstva Karpatská Perla. Je to pekná príležitosť ochutnať tohtoročné novinky, ktoré nám príde predstaviť osobne pán Šebo.

Čítať viac

Každé šieste najlacnejšie slovenské víno ZADARMO.

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Blog na tému Norton

Odísť z témy

Zápisky z MasterClass Malbec

04. 05. 2022

Malbec pravdepodobne pochádza z juhozápadného Francúzska - oblasti Cahors. Prvé seriózne záznamy o tejto odrode pochádzajú zo 16. storočia, kedy bola známa ako Auxerrois alebo Côt. Meno Malbec bolo zavedené niekedy v 80. rokoch 18. storočia, pravdepodobne preto, že ho pán Malbeck zasadil v Bordeaux.

28 .4. 2022 sa v priestoroch spoločnosti Corner na Starej Vajnorskej uskutočnil MasterClass Malbec

Čítať viac >

Veľkonočná nedeľa s Malbecom

12. 04. 2022

Tento rok Malbec Day vyšiel presne na Veľkonočnú nedeľu 17. apríla a to je dôvod, aby ste si s rodinou otvorili fľašu tohto vína a oslávili spoločne deň Malbecu. Pre Argentínu je Malbec Day veľkým sviatkom, ľudia sa stretávajú na ulici s pohárom Malbecu v ruke. Oslava je spojením vína, hudby a jedla.

Pre Argentínu to nie je len víno a jeden deň v roku. Je to celoročné poďakovanie všetkým, ktorí sú súčasťou vinárskej kultúry. V uliciach znie argentínske tango a lákavá vôňa pečeného mäsa a smažených empanadas.

Čítať viac >

Steak s Chimichurri omáčkou - RECEPT a tip na víno

14. 04. 2021

Temperamentné argentínske tango v podobe výborného receptu na argentínsky steak s bylinkovou Chimichurri omáčkou podľa našej Lenky.

Atmosféru skvelého jedla doplní výborné víno samozrejme z Argentíny z oblasti Mendóza, konkrétne z vinárstva Norton Malbec Reserva 2018.

Čítať viac >

Ochutnávame Argentínu

01. 04. 2021

Za posledné desaťročie sa Argentína premenila z pomerne neznámej krajiny doslova na konci sveta na najrýchlejšie rastúceho exportéra vína a významného hráča na svetovom trhu, s ktorým treba počítať.

Popularita miestnych Malbecov rastie doslova zo dňa na deň a ich výnimočná chuť ich radí medzi vína, do ktorých sa zamilujete na prvý dúšok. Ako teda chutí Argentína?

Čítať viac >

Bodega Norton – argentínske vinárstvo so 125ročnou tradíciou

22. 09. 2020

Bodega Norton patrí ku klasickým argentínskym vinárstvam s kvalitnými vínami, ktoré uprednostňujú vinifikáciu jednotlivých viníc podľa typu zloženia pôdy a veku vinohradov. Celkových 1200 ha (z toho cca 700 ha obrábaných) vinohradov tvorí viacero usadlostí s organickým hospodárením. Produkcia dosahuje približne 10 miliónov litrov vína ročne.

Čítať viac >

Preskúmajte témy

Najviac čítané

Prečítajte si Taste & Enjoy

 

Taliansko
Balíček Najlepšie Prosecco
biele -
Balíček Najlepšie Prosecco
Slovensko
Balíček TOP slovenské vína
mix -
Balíček TOP slovenské vína
Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.