offerBox
1

12.9. - MasterClass „Wehlener Sonnenuhr na 7“

offerImage

Pozývame vás na MasterClass siedmych vín z vinohradu Wehlener Sonnenuhr od rieky Mosely. 

Čítať viac

Ružové dozvuky leta až do -40%

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Blog na tému Museum

Odísť z témy

Teľacie kocky na červenom víne a TIP na víno

18. 10. 2022

Teľacie i jahňacie mäso sa po dlhej dobe znova začína objavovať nielen v jedálnych lístkoch reštaurácií, ale i v našej kuchyni. Konečne je opäť dostupné i v obchodoch. Teľacie mäso je veľmi zdravé a ľahko stráviteľné a je i skvelou alternatívou k hovädziemu mäsu. Lenka pripravila teľacie mäso na červenom víne s koreňovou zeleninou. K nemu odporúčam červené víno La Renacida 2019.

Čítať viac >

Európske vína, ktoré by ste mali určite ochutnať v roku 2022

24. 03. 2022

Aké je najlepšie víno? To, ktoré chutí, počúvam často. Určite nie! Áno, víno by malo chutiť, ale to je málo ako dôvod, prečo vzniklo. Aj hamburger vznikol preto, aby nasýtil a chutil. Dokonalé víno je pre mňa to, ktoré čo najvernejšie reflektuje svoj pôvod a ročník. Je vyrobené s citom a fortieľom. S rešpektom k životnému prostrediu kde vzniklo, ako aj v úcte k tradíciám. Využíva moderný prístup s cieľom vyjadriť, nie zaujať. Víno, ktoré dáva viac otázok, ako odpovedí!  Rastislav Šuták, someliér WinePlanet a Corner & Co.

Inšpirujte sa: Slovenské vína, ktoré by ste mali určite ochutnať v roku 2022Svetové vína, ktoré by ste mali určite ochutnať v roku 2022

Čítať viac >

Rozmanité španielske vína

11. 10. 2021

Španielsko je krajinou s najväčšou plochou vinohradov na svete. S viac ako 400 pestovanými odrodami patrí k najrozmanitejším regiónom v rámci štýlov. Z veľkého počtu oblastí sa len dve môžu pýšiť najvyšším označením pôvodu DOCa - Rioja a Priorat. Vínam nechýba jemnosť a elegancia. V Španielsku postupne silnie dopyt po vínach s konkrétnym miestom pôvodu, teda názvom vinohradu. Ešte stále nedoceneným pokladom zostáva oblasť Jerez so svojim Sherry. Fenomenálne vína s neuveriteľnou kombináciou autenticity a nadčasového štýlu.

Prinášame vám rozhovor na tému Španielsko s Denisou Šutákovou, someliérkou Corner & Co. a WinePlanet.sk.

Čítať viac >

Spaghetti Sgambaro s grilovanou cuketou, paprikou, rajčinami - RECEPT a tip na víno

15. 08. 2021

V každej domácnosti sú cestoviny vždy po ruke. Ak nim pridáte zeleninu, ktorá práve dozrieva v záhrade /cuketu, papriku a rajčiny/ s olivovým cesnakom a parmezánom, vytvoria rýchlu a ľahkú večeru.

Skvelým spoločníkom bude k nim novinka v našom portfóliu unikátne španielske ružové víno Las Musas z ročníka 2020.

Čítať viac >

Ružová a červená novinka z Finca Museum

27. 07. 2021

Finca Museum prichádza s dvomi novými vínami z rady „Vinos de Finca“ alebo Estate Wines.

Ružové Las Muras a červené La Renacida pochádzajú zo starých vinohradov z oblasti Cigales a sú vyrobené v limitovanom množstve. Teraz ich môžete objaviť a ochutnať i Vy.

Objavte všetky vína Finca Museum na eshope.

Čítať viac >

Preskúmajte témy

Najviac čítané

Prečítajte si Taste & Enjoy

 

Taliansko
Balíček Najlepšie Prosecco
mix -
Balíček Najlepšie Prosecco
Slovensko
Balíček TOP slovenské vína
mix -
Balíček TOP slovenské vína
Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.