offerBox
1

3. 5. - Degustácia vín El Coto s 5-chodovou večerou v Hoteli Elizabeth

offerImage

Pozývame vás na degustáciu vín El Coto do Hotela Elizabeth, ktorý sa nachádza v srdci mesta Trenčín priamo pod stredovekým hradom. Môžete sa tešiť na kvalitné španielske vína El Coto, ktoré budú podávané k 5-chodovej degustačnej večeri. 

Čítať viac

3+1 ZADARMO na ovocné vína Miluron s kódom RIBEZLA

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Ružová a červená novinka z Finca Museum

Ružová a červená novinka z Finca Museum

Finca Museum prichádza s dvomi novými vínami z rady „Vinos de Finca“ alebo Estate Wines.

Ružové Las Muras a červené La Renacida pochádzajú zo starých vinohradov z oblasti Cigales a sú vyrobené v limitovanom množstve. Teraz ich môžete objaviť a ochutnať i Vy.

Objavte všetky vína Finca Museum na eshope.


Finca Museum Cigales DO

Finca Museum bolo založené v roku 1999 a patrí pod Barón de Ley. Ide o prvý projekt skupiny mimo D.O.Ca Rioja. Vízia za týmto novým úsilím bolo pokračovať vo výrobe kvalitných vín vynikajúcej kvality. Po rokoch hľadania našlo vinárstvo ideálne miesto v oblasti Cigales.

Vína zo Cigales stoja v tieni susednej a slávnejšej oblasti - Ribera del Duero. Kamenisté pôdy s nízkym organickým materiálom a vplyv kontinentálneho podnebia s prudkými zmenami teplôt, ponúka ideálne podmienky vyrábať jedinečné červené vína s vlastnou osobitosťou.

 

Las Musas 2020 (eshop)

Unikátne ružové víno, ktoré pochádza z 2ha vinohradu Las Canteras, ktorý bol vysedený v roku 1937 viacerými bielymi i modrými odrodami s prevahou Garnachy, Tempranilla, Albilla Mayor a Verdeja.

Nachádza sa v nadmorskej výške 768 m n.m. na juhovýchodne orientovanom svahu. Chudobná štrkovo hlinitá pôda prispieva k veľmi nízkym výnosom.

Hrozno sa zberá a vinifikuje spoločne. Nefiltrované vyzrieva 3 mesiace v dubových sudoch. Do číslovaných fliaš sa plní len jemne čírené. Bledoružová farba.

Príjemná vôňa kôstkového ovocia, bielych kvetov s jemným dotykom biskvitu. Komplexné a jedinečné ružové víno so schopnosťou vyzrievať. Limitovaná produkcia a veľká rarita!

La Renacida 2019 (eshop)

La Renacida má 2,94 hektárov. Nachádza sa v rázovitej oblasti Sallana, v jednej z najžiadanejších v D.O. Cigales. Vinohrady vysadené v roku 1927 boli do roku 2015 v zanedbanom stave, až kým ich získala Finca Museum. Po štvorročnej "ozdravnej kúre" rodia kvalitné hrozno s vynikajúcou koncentráciou. Miestni neverili vlastným očiam, keď videli prekvapivé zotavenie viníc. Vinohrady dostali nové meno La Renacida, čiže znovuzrodený. 80% plochy tvoria odrody Tempranillo, Garnacha, Garnacha Tintorera, Garnacha Gris, Bobal a Mencia. Z bielych odrôd Albillo a Verdejo.

Vinohrad sa nachádza v nadmorskej výške 798m a je obhospodarovaný v ekologickom režime. Štrkové pôdy s piesčito-vápencovým povrchom z vápenatého podložia obsahuje vzácny organický materiál. Dátum zberu závisí od zrelosti bielych odrôd. Hrozno sa zberá a vinifikuje spoločne s pôvodnými kvasinkami. Následne vyzrieva 12 mesiacov v starších sudoch.

Čerešňovo červená farba. Komplexná vôňa zrelých višní a červených ríbezlí doplnená jemnými tónmi lúčnych kvetov. Delikátne a klasicky štruktúrované červené víno s jemnou textúrou a dlhým záverom. Vyzrievať môže ešte 10-15 rokov. Limitovaná produkcia v číslovaných fľašiach.

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.