HalloWine -35%

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Práve prebieha inventúra skladu. Všetky objednávky budú expedované od 6. októbra 2025. Do tohto dátumu je blesková zásielka pozastavená. Ďakujeme za pochopenie.

Spaghetti Sgambaro s grilovanou cuketou, paprikou, rajčinami - RECEPT a tip na víno

Spaghetti Sgambaro s grilovanou cuketou, paprikou, rajčinami - RECEPT a tip na víno

V každej domácnosti sú cestoviny vždy po ruke. Ak nim pridáte zeleninu, ktorá práve dozrieva v záhrade /cuketu, papriku a rajčiny/ s olivovým cesnakom a parmezánom, vytvoria rýchlu a ľahkú večeru.

Skvelým spoločníkom bude k nim novinka v našom portfóliu unikátne španielske ružové víno Las Musas z ročníka 2020.


Pripravte si spaghetti Sgambaro

Recept s grilovanou cuketou, paprikou a rajčinami

Talianske cestoviny Sgambaro sú vyrobené z tvrdej pšenice, ktorá pochádza zo severného Talianska. Sgambaro je rodinný podnik, ktorý v roku 1947 založil Tullio Sgambaro a  denne vyrobí 150 ton cestovín. Firma vyrába 4 línie cestovín – Yellow Label, BIO Label, Minicuccioli a Bigoli Nobili. Yellow Label sú cestoviny vyrobené z tvrdej pšenice Marco Aureliono, ktorá patrí k najlepším v Taliansku. Pšenica sa pomaly spracováva a dlhšie suší pri nízkych teplotách, aby sa zachovali jej organoleptické vlastnosti.

 

Čas prípravy: 20 minút
Počet porcií: 4 osoby

 

Ingrediencie
 
spaghetti 500 g (Sgambaro)
2 x cuketa 
1 väčšia paprika
400 g rajčín 
mleté čierne korenie
soľ 
oregano
olivový olej
parmezán

Postup

1.  Špagety uvaríme vo vriacej osolenej vode „al dente“. Scedíme a necháme odkvapkať.

2.  Nachystáme si hlbšiu panvicu, rozohrejeme na sucho a vložíme do nej nakrájané paradajky , cuketu pokrájanú na rezance a papriku na lodičky.

3.  Opečieme na miernom ohni na sucho z každej strany asi 5 minút, pokvapkáme olivovým olejom a okoreníme malou lyžičkou oregana, mletým čiernym korením a soľou podľa chuti .

4. Do panvice pridáme špagety a všetko dobre premiešame.

5.  Servírujeme na tanieri a ozdobíme hoblinami parmezánu. 

Someliérka odporúča vhodné víno 

Grilovaná cuketa, paprika a rajčiny sú typické pre stredomorskú kuchyňu, najmä pre južné pobrežia Talianska, Francúzska i Španielska. Víno Las Musas z vinárstva Finca Museum je vo vôni jemné a elegantné, v chuti prekvapí svojou komplexnou a bohatou štruktúrou a tiež skvelou sviežou kyselinkou. Výborne sa prepojí s chuťou cestovín s grilovanou zeleninou a parmezánom. 

Odporúčanie someliérky:

Museum Las Musas 2020 - ružové víno, suché, Cigales DO, Španielsko

Unikátne ružové víno, ktoré pochádza z 2ha vinohradu Las Canteras, ktorý bol vysedený v roku 1937 viacerými bielymi i modrými odrodami s prevahou Garnachy, Tempranilla, Albilla Mayor a Verdeja. Nachádza sa v nadmorskej výške 768 m nad morom na juhovýchodne orientovanom svahu. Chudobná štrkovo hlinitá pôda prispieva k veľmi nízkym výnosom. Hrozno sa zberá a vinifikuje spoločne. Nefiltrované vyzrieva 3 mesiace v dubových sudoch. Do číslovaných fliaš sa plní len jemne čírené. Bledoružová farba. Príjemná vôňa kôstkového ovocia, bielych kvetov s jemným dotykom biskvitu. Komplexné a jedinečné ružové víno so schopnosťou vyzrievať. Limitovaná produkcia a veľká rarita! Pozrieť víno na eshope.

Vinárstvo Finca Museum Cigales 

Finca Museum bolo založené v roku 1999 a patrí pod Barón de Ley. Ide o prvý projekt skupiny mimo D.O.Ca Rioja. Po rokoch hľadania našlo vinárstvo ideálne miesto v oblasti Cigales. Vína z tejto oblasti stoja v tieni susednej a slávnejšej oblasti - Ribera del Duero. Kamenisté pôdy s nízkym organickým materiálom a vplyv kontinentálneho podnebia s prudkými zmenami teplôt, ponúka ideálne podmienky vyrábať jedinečné červené vína s vlastnou osobitosťou. V niektorých prípadoch aj 100 ročné vinohrady s nadmorskou výškou do 800 metrov nad morom rodia Tempranillo (Tinta del Pais), z ktorého vyrábajú veľké vína.

Recept pripravila Lenka z WinePlanet.sk. Víno odporučila someliérka Denisa Šutáková z WinePlanet.sk.

Inšpirujte sa ďalšími receptami na našom blogu.

 

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.