offerBox
1

12.9. - MasterClass „Wehlener Sonnenuhr na 7“

offerImage

Pozývame vás na MasterClass siedmych vín z vinohradu Wehlener Sonnenuhr od rieky Mosely. 

Čítať viac
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Ocenené vína z vinárstva Emiliana

Ocenené vína z vinárstva Emiliana

Viña Emiliana dosiahla historický míľnik. Najnovšia správa publikovaná severoamerickým kritikom Jamesom Sucklingom poukazuje na ich vysokú kvalitu vín a viníc v organickom režime. Prémiové víno Gê 2021 Suckling ocenil 98 bodmi. Vína Emiliana sa opäť zaradili medzi najlepšie vína z Čile.


Organická Emiliana

Zekun Shuai, hlavný redaktor jamessuckling.com, vo svojej správe udelil viac ako 90 bodov 17 vínam Emiliana, čo dokazuje, že ekologické poľnohospodárstvo vo vinárstve je schopné poskytovať výbornú kvalitu vín.

Pre Noeliu Orts a Emilia Contreras sú to vynikajúce výsledky. Obaja súhlasia s tým, že Emiliana sa teraz oveľa viac zameriava na prémiové vína, ktoré prinášajú vynikajúce výsledky. 

Emiliana je najväčšie organické čilské vinárstvo. Vlastní 1 550 ha certifikovaných vinohradov. V roku 1986 bolo založené Rafaelom a Juanom Guilisasti. Vinice sa nachádzajú v oblastiach Maipo, Colchagua, Casablanca, Bio-Bio, Cachapoal a Limary, sú ovplyvnené pacifickým prúdom a pohorím Ánd. Konzultantom vinárstva je Álvaro Espinoza.

Emiliana vyrába vína 6 kategóriách. Základná rada Adobe, Novas, nasledovaná prestížnymi vínami Gê a Coyam. Gê z ročníka 2001 bolo vyhlásené za najlepšie víno Južnej Ameriky v kategórii biodynamic.

Prémiové víno Gê

Vrcholom degustácie bola prezentácia ikonického vína Gê, ktoré symbolizuje to najlepšie z vinárstva. Išlo o vertikálnu degustáciu vín ročníkov 2019, 2020 a 2021. Zekun ocenil vývoj tohto vína. „Bolo to perfektné zavŕšenie návštevy, ktorá nielen zvýraznila kvalitu vín Emiliany. Opätovne sa potvrdil vplyv ekologických postupov na kvalitu vín a potenciál vinárstva na svetovej scén,“  Zekun Shuai. 

Vína, ktoré vynikli a prekvapili:  Limarí Chardonnay 2023 - 95 bodov a Maycas del Limarí Pinot Noir 2022 dosiahol 94 bodov. 57 Rocas Carmenere 2021 a Malbec 2021 získali 94 bodov. Nakoniec Coyam 2022 získal 94 bodov. 

TIPY na vína: Emiliana 57 Rocas Carmenere BIO 2020Emiliana Coyam BIO 2020, Emiliana Ge BIO 2018
 

 

 

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.