Blog na tému Freixenet
Odísť z témyOchutnávame vína zo Španielska
01. 10. 2019Najväčšia vinárska krajina Európy zažíva v poslednej dobe prudký rozmach. Francúzske víno má možno vyberaný rodokmeň a talianske víno zas desiatky nezávislých pestovateľov vína, produkujúcich jeden klenot za druhým, no na Pyrenejskom polostrove to buble (a fermentuje) vzrušením, a rozhodne nehovoríme o sangrii.
Neexistuje iná krajina, kde by sa tisícročné vinohradnícke tradície takto úspešne snúbili s modernými inováciami. Ako teda chutí Španielsko?
Prosecco nie je produkt, je to štýl!
09. 04. 2019Už niekoľko rokov sa na Slovensku teší tento nápoj veľkej obľube. Netreba sa čudovať, po príchode na slovenský trh Prosecco vyplnilo dieru na trhu s bublinkami a doplnilo Champagne, ktoré má reputáciu prémiového produktu buržoázie.
Bublinky v pohári - nalejte si Prosecco, šampanské alebo sekt
20. 06. 2018Horúce leto, víkendová pohoda, každý sa chce nejako osviežiť, napríklad siahnuť po poháriku niečoho chladného a bublinkového. Čo tak sekt, či dobre vychladené šampanské?
Možno budete prekvapení, ale sekt, šampanské či prosecco označujú jedno a to isté - lahodné šumivé víno. Aký je teda medzi nimi rozdiel a čo najviac poteší vaše chuťové bunky najmä teraz v lete?