offerBox
1

3. 10. - MasterClass Bordeaux 2021

offerImage

Pozývame vás na Masterclass ôsmich červených vín ročníka 2021 z Bordeaux, ktorý patril medzi klasické. 

Čítať viac

Slovenské vinobranie + víno Pivnica Čebovce zadarmo k nákupu nad 50 €

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
#ChampagneDay už tento piatok 27. 10.

#ChampagneDay už tento piatok 27. 10.

#ChampagneDay vznikol v roku 2009 z iniciatívy kalifornského blogera Chrisa Oggenfusa. V priebehu rokov sa stal univerzálnym podujatím pre všetkých milovníkov Champagne. Medzinárodný deň Champagne sa oslavuje každý rok a to presne štvrtý októbrový piatok. Tento rok to vychádza práve na 27. 10. 2023. Vychutnajte si štýlové bublinky a urobte si ChampagneDay aj vy.

Využite výnimočnú možnosť získať jedno Champagne zadarmo, akcia 5 + 1 platí len do 1. 11. 2023.


5 spôsobov, ako si vychutnať Champagne

Champagne pochádza iba z oblasti Champagne vo Francúzsku. Uistite sa, že to, čo popíjate, je pravé Champagne. Jednoducho otvorte fľašu Champagne a vychutnajte si ho s ľuďmi, ktorí robia váš život výnimočným. 

5 spôsobov, ako si vychutnať Champagne

Pozvite priateľov a rodinu na degustáciu. Je to skvelá príležitosť stretnúť sa a ochutnať viaceré Champagne vedľa seba.

Sledujte udalosti, ktoré sa konajú vo vašom okolí – reštaurácie a bary

Stiahnite si zoznam skladieb #ChampagneDay Spotify a užite si svoju noc

Pripojte sa a zdieľajte

Aj vy môžete byť súčasťou. Venujte chvíľku tomu, aby ste tento deň oslávili so Champagne. Pripojte sa k plánovanej udalosti v reštaurácii, vychutnajte si ho s blízkymi priateľmi, rodinou alebo kolegami. Jednoducho zdieľajte Champagne s tým, koho máte radi.

Zdieľajte svoje fotografie a videá na Twitteri, Facebooku a Instagrame. Nezabudnite označiť #ChampagneDay vo všetkých svojich príspevkoch. 

Champagne Ayala

Ayala je klasickým predstaviteľom oblasti Champagne. Hrozno sa zberá ručne zo 70 rôznych crus z najlepších oblastí v Champagne: Montagne de Reims, Côte des Blancs, Les Riceys, Montgueux a Vitry-le-François.

Každá odroda, každé cru, každý ročník je vinifikovaný samostatne, aby sa zachoval výraz a samozrejme charakter. Súčasný štýl Ayaly pomáha formovať talentovaná enologička Caroline Latrive, ktorá preferuje moderný, suchý, delikátny a čistý prejav Champagne.

TIP: Champagne Ayala Brut Nature

 

Champagne Bollinger

Klasický predstaviteľ Champagne s bohatou históriou. Objaviť Bollinger znamená stretnúť sa s jednou z posledných veľkých rodín v Champagne. Bollinger štýl je nenapodobiteľný a uznávaný, je výsledkom prísnych metód a rešpektu k princípom odovzdávaným z generácie na generáciu.

179 hektárov vinohradov pozostáva z 85 % Grand a Premier crus. Hrozno sa pestuje v 7 samostatných vinohradoch. Bollinger vlastní dve parcely, Clos Saint-Jacques a Chaudes Terres, ktoré nikdy nepodľahli fyloxére. Popri skvelých La Grande Année alebo R.D. je vrcholom Vieilles Vignes Francaises z vinohradov vysadených ešte pred príchodom fyloxéry.

TIP: Champagne Bollinger Special Cuvée Brut AOC

Champagne Palmer & Co.

Pre Champagne Palmer & Co je vytvorenie cuvée rovnako dielom prírody ako človeka. Harmonicky a s vášňou kombinujú odrody hrozna, polohy, ročníky a rezervné vína, až kým nedosiahnu dokonalé cuvée, ktoré odráža prácu vinohradníka a vinára. Champagne Palmer & Co. vlastní 220 hektárov viníc s označením Premier a Grand Cru. 

TIP: Champagne Palmer & Co. Brut Réserve AOC

 

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.