Blog na tému Pavelka
Odísť z témyKtoré sú najobľúbenejšie slovenské vína? Slovenskí vinári vám prezradia.
22. 09. 2022Pýtali sme sa slovenských vinárov, ktoré ich víno je najpredávanajšie u slovenských spotrebiteľov.
Pozrite sa, ktoré vína patria medzi najobľúbenejšie z vinárstiev Chateau Grand Bari, Karpatská Perla, Pavelka, Ostrožovič, Nichta, Zámocké vinárstvo a Papillon.
Inšpirujte sa: Jesenné inšpirácie na slovenské vína - Priamo od našich vinárov
Jesenné inšpirácie na slovenské vína - Priamo od našich vinárov
14. 09. 2022Pomaly sa vonku ochladzuje a do našich domovov prichádza vôňa a chuť jesene. Naši slovenskí vinári vám prezradia, aký jesenný pokrm si radi pripravia doma a aké víno si k nemu otvoria. Jeseň je tiež ideálnym obdobím, kedy slovenskí vinári prichádzajú na trh s novými vínami. Čo si túto jeseň pre vás pripravili?
Tipy na vína zo slovenského vinárstva Pavelka
13. 09. 2022Vinárstvo Pavelka je rodinné vinárstvo, ktoré vzniklo v Pezinku v roku 1995. Na čele vinárstva stojí vinár Milan Pavelka spolu so synom Michalom. Pod Malými Karpatmi obhospodarujú viac ako päťdesiat hektárov. Z nich pochádza hrozno, ktoré tvorí základ pre tradičné vína s charakterom malokarpatskej oblasti.
Na naše otázky odpovedá Milan Pavelka.
Vianočné tipy od slovenských vinárov
24. 11. 2021K Vianociam neodmysliteľne patrí dobré jedlo a víno, ktoré si v bežné pracovné dni nemáte čas vychutnať.
Doprajte si krásne chvíle a gurmánske pôžitky s vašimi blízkymi. Naši vinári vám poradia, ktoré vína sa hodia pre tieto sviatky.
Jahodový cheesecake a ONA - RECEPT a tip na víno
23. 06. 2021Sezóna jahôd práve vrcholí a to je ten správy čas pripraviť si jahodovo syrový koláč, čiže po slovensky cheesecake. Dnes patrí k najpopulárnejším dezertom na Slovensku.
Existuje niekoľko verzií cheesecaku, Lenka pre vás pripravila jahodový. Spojenie sýto červenej farby zrelých jahôd s bielym krémom vytvorí lahodný a svieži cheesecake, ku ktorému nielen farebne, ale i chuťovo ladí ONA – ružové víno určené pre dámy, ktoré sa občas neboja zhrešiť.
Inšpirujte sa ďalšími receptami na našom blogu