offerBox
1

4. 4. - Degustácia s vinárstvom Karpatská Perla

offerImage

Prvý štvrtok po Veľkonočnom období bude patriť degustácii vinárstva Karpatská Perla. Je to pekná príležitosť ochutnať tohtoročné novinky, ktoré nám príde predstaviť osobne pán Šebo.

Čítať viac

Každé šieste najlacnejšie slovenské víno ZADARMO.

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Pavelka mladé vína ročníka 2022 skladom

Pavelka mladé vína ročníka 2022 skladom

V tomto období sa na trhu objavujú mladé vína ročníka 2022.

S trojicou mladých suchých vín odrôd Müller Thurgau, Iršai Oliver a Veltlínske zelené prichádza i vinárstvo Pavelka z Pezinka.


Ročník 2022 z pohľadu vinohradníka a vinára Milana Pavelku najviac ovplyvnili zrážky na začiatku oberačiek. Avšak následne prišlo babie leto, ktoré pomohlo hlavne neskôr dozrievajúcim odrodám. Všetky tri mladé vína ročníka 2022 sú suché a pochádzajú z Malokarpatskej vinohradníckej oblasti v okolí Pezinka.

Iršai Oliver 2022 je aromatické biele víno s nižším obsahom kyselín. Svieže s intenzívnou muškátovou vôňou a ľahkým telom.

Müller Thurgau 2022 je veľmi ovocný a harmonický. Aróma jemne muškátová až žihľavovo-broskyňová. V chuti je príjemne svieže, ľahké s lahodnými aromatickými tónmi.

Veltlínske zelené 2022 očarí  vôňou tropického ovocia podporenou tónmi mandle a medu. Chuť je šťavnatá s jemne pikantnou kyselinkou a korenistou dochuťou.

Vinárstvo Pavelka

Pavelka je rodinné vinárstvo, ktoré začalo písať svoju históriu v Pezinku v roku 1995. Na čele vinárstva stojí vinár Milan Pavelka spolu so synom Michalom. Pod Malými Karpatmi obhospodarujú viac ako päťdesiat hektárov. Z nich pochádza hrozno, ktoré tvorí základ pre tradičné vína s charakterom malokarpatskej oblasti. V roku 2000 uviedlo vinárstvo na slovenský trh unikátne červené cuvée Paves a o rok neskôr aj jeho bielu verziu. Vinárstvo patrilo k prvým, ktorí uviedli na trh ľadové a prívlastkové vína. Od roku 2015 vinárstvo vyrába svoj sekt Pavelka Sekt Blanc de blancs. „Život je príliš krátky na to, aby sme pili zlé víno“ znie motto rodiny, ktoré najlepšie vystihuje ich vína.

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.