offerBox
1

3. 5. - Degustácia vín El Coto s 5-chodovou večerou v Hoteli Elizabeth

offerImage

Pozývame vás na degustáciu vín El Coto do Hotela Elizabeth. Môžete sa tešiť na kvalitné španielske vína El Coto, ktoré budú podávané k 5-chodovej degustačnej večeri. 

Čítať viac

Jarná akcia do -40% na vína a alkohol

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Tipy na vína zo slovenského vinárstva Pavelka

Tipy na vína zo slovenského vinárstva Pavelka

Vinárstvo Pavelka je rodinné vinárstvo, ktoré vzniklo v Pezinku v roku 1995. Na čele vinárstva stojí vinár Milan Pavelka spolu so synom Michalom. Pod Malými Karpatmi obhospodarujú viac ako päťdesiat hektárov. Z nich pochádza hrozno, ktoré tvorí základ pre tradičné vína s charakterom malokarpatskej oblasti.

Na naše otázky odpovedá Milan Pavelka.


 

Ktoré víno z Vašej ponuky je absolútna topka, na ktoré ste ako vinárstvo hrdý? Odporučte čitateľom víno, ktoré by mali určite ochutnať a prečo.

Absolútna topka u nás je oblúbená, veľmi vyhľadávaná Pálava: Je to overený novošlachtenec, ktorý sa pije sám, je to príjemný spoločník, ktorý vás povedie celý večer za ruku až do postele. Pálava je „s nízkym obsahom histamínu“. Farbu má zelenkavo zlatistú, má veľmi príjemnú aromatiku, ovocno kvetinovú lahodnú chuť, kde je cítiť tropické plody ovocia ako marakuja a ananás. Dochuť je zakončená lahodnými malokarpatskými kyselinkami vyváženými zbytkovým cukrom. 

Rizling vlašský je to naša najtypickejšia Pezinská odroda, je to najrozšírenejšia odroda v malokarpatskom regióne. Vína sú veľmi harmonické, vyrovnané s jemnými kyselinkami, v aromatike majú veľmi jemné ovocné tony, až sušená tráva. Priniesol nám veľmi veľa ocenení z domácich i zahraničných súťaží. Dlhodobo náš Rizling vlašský patrí medzi najlepšie rizlingy na Slovensku.

Vedeli by ste nám odporučiť jesennú kombináciu jedla a Vášho vína?

Je obdobie jesene, kedy sa tešíme na husacie, alebo kačacie hody, ku ktorým by sme netradične ponúkali Rizling rýnsky pre mužov, a Pálavu pre dámy. Tento výber je odôvodnený tým, že po ťažkom jedle nezaťažíme žalúdok ťažkým vínom, naopak ukončíme jedlo príjemným ľahkým vínom, ktoré urýchli trávenie a nezaťaží žalúdok.

 

Ktoré Vaše víno je najobľúbenejšie a dá sa povedať, že sa na Slovensku najviac predáva?

Naše najobľúbenejšie vína sú Tramín červený a Pálava.

Prezraďte nám nejaké novinky alebo aktuálne úspechy vo Vašom vinárstve?

Zlatý pohár Československa – ocenenie: Hviezdne vinárstvo, zlaté medajle získal sekt Blanc de blancs aj Rosé cuvée.
Sekt Blanc de blancs získal zlatú medajlu na výstave Great America
Pálava – Nový sad Srbsko -  zlatá medajla a šampion výstavy
Po rozboroch na Výskumnom ústave veterinárnom, naše biele vína sú zaradené k bezhistamínovým vínam. Pracujeme v konverzii na prechod do bio produkcie.

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.