offerBox
1

3. 5. - Degustácia vín El Coto s 5-chodovou večerou v Hoteli Elizabeth

offerImage

Pozývame vás na degustáciu vín El Coto do Hotela Elizabeth. Môžete sa tešiť na kvalitné španielske vína El Coto, ktoré budú podávané k 5-chodovej degustačnej večeri. 

Čítať viac

Jarná akcia do -40% na vína a alkohol

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Ochutnajte novinky ¡Hola! a La Marca. Prosecco & Cava v akcii až -30%

Ktoré sú najobľúbenejšie slovenské vína? Slovenskí vinári vám prezradia.

Ktoré sú najobľúbenejšie slovenské vína? Slovenskí vinári vám prezradia.

Pýtali sme sa slovenských vinárov, ktoré ich víno je najpredávanajšie u slovenských spotrebiteľov.

Pozrite sa, ktoré vína patria medzi najobľúbenejšie z vinárstiev Chateau Grand Bari, Karpatská Perla, Pavelka, Ostrožovič, Nichta, Zámocké vinárstvo a Papillon.

Inšpirujte sa: Jesenné inšpirácie na slovenské vína - Priamo od našich vinárov


Pavol Krištín z vinárstva Chateau Grand Bari: „Najobľúbenejšie je víno MÚZA, familiárne ho označujeme aj ako víno, čo chutí všetkým. MÚZA je výnimočná svojím netypickým zložením. Je vyrobená tzv. kupážou (teda sceľovaním) Muškátu žltého a Zéty. Práve zriedkavá tokajská odroda Zéta dodáva vínu jeho  tropický charakter. Toto biele, akostné značkové víno s chráneným označením pôvodu je rozpoznateľné svojou sviežosťou a šťavnatosťou. Je to ideálny mix aromatických odrôd a správneho množstva zbytkového cukru, ktorý robí polosladkú MÚZU zaujímavou pre rozmanitú skupinu konzumentov – od fanúšikov šumivého vína, cez zarytého vyznávača suchých odrodových vín, až po milovníka tokajských putňákov.“

Ladislav Šebo z vinárstva Karpatská Perla: „Nosnou odrodou vinárstva je Veltlínske zelené, ktoré máme vysadené vo viacerých vinohradoch v Modre, v honoch Noviny, Ingle a v mladej vinici Šajby. Zaujímavosťou je, že každá z viníc má rozličný terroir. Nové Veltlínske zelené 2021 sur lie z vinice Noviny bolo robené spontánne bez prídavku kvasiniek a prvýkrát bolo sírené po 6 mesiacoch. Batonážovali sme ho v agátovom 2000 litrovom sude na vlastných kvasinkách. Sme radi, že na Slovensku milovníci vín prichádzajú na chuť tradičným lokálnym odrodám a Veltlínske zelené sa preto teší čoraz väčšej obľube.“

Jakub Nichta z vinárstva Nichta: „Medzi najobľúbenejšie a najpredávanejšie odrody z nášho vinárstva patrí Pesecká leánka. Máme ju vysadenú na hone Močiarno v Čajkove. Vyrábame ju vo viacerých prevedeniach. Prvým je veľmi aromatická polosuchá Pesecká leánka z výsadby z roku 2013, kde sme sa rozhodli vysadiť originálny rumunský klon Peseckej leánky - Feteascy regaly. Druhým je suchá Pesecká leánka Močiarno, ktorá pochádza z hrozna z našich najstarších vinohradov vysadených v roku 1997. Z Peseckej leánky dokonca vyrábame aj pestovateľský sekt, ktorý vyzrieva na kaloch po dobu 9 mesiacov." 

Jaroslav Ostrožovič z vinárstva Ostrožovič: "Najpopulárnejšia tokajská odroda je Muškát žltý, ktorý vyrábame v rôznych kategóriách a kolekciách: Abbrevio, Solaris a Special Collection. Špeciálnou technológiou vyrábame Muškát žltý slamový, ktorý určite stojí za ochutnanie. Samozrejme odroda Muškát žltý je i súčasťou každého tokajského výberu." 

Rado Polák - Zámocké vinárstvo: „Každoročne najpredávanejším víno je Rizling rýnsky – najmä suchý a z červených vín je mimoriadne úspešná Frankovka modrá – taktiež z našich viníc v Dubníku. Momentálne sa však ukazuje ako mimoriadne úspešné a perspektívne Veltlínske zelené, Rizling vlašský, či každoročne úspešný Pinot gris." 

Darina Géciová a David Papillon z vinárstva Pappilon – Víno od Francúza: "Pinot Noir je jednou z našich najobľúbenejších odrôd. Máme ho v 2 verziách, Symposion (víno zrelo v sklolamináte a vo fľašiach) a druhá Pinot Noir (víno zrelo rok v dubových sudoch a následne vo fľašiach). V predaji sú momentálne ročníky 2019."
 

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.