Zabudnite na darčekové koše s vínom. Prečo namiesto toho nedarovať nezabudnuteľné zážitky? Objavte radosť z darovania Coravinu.
Víno predsa nie je len o tekutine vo fľaši, je to o momentoch, spomienkach a objavoch.
Vyhrajte trojdňový pobyt na Tokaji s vínom Ostrožovič. Viac info.
Likéry sú historickí potomkovia bylinných liečiv. Vyrábali sa vo Francúzsku už v 13. storočí, často ich pripravovali mnísi. Dnes sa vyrábajú po celom svete, bežne sa podávajú čisté, s ľadom, ku káve alebo v kokteiloch.
Francúzske slovo likér je odvodené z latinského liquifacere, čo znamená „rozpustiť“.
Slovenský likér z destilérky Likérka, ktorú nájdete na rozmedzí promenády a kúpeľného parku v Trenčianskych Tepliciach. Starý meštiacky dom v spolupráci so slovenskými architektmi premenili na modernú výrobňu spojenú s dennou prevádzkou kaviarne a priľahlou predajňou vlastných spiritov Likérka – Aperitiv Bar & Distillery.
Likér Dr. Kramer sa vyrába maceráciou 14 slovenských liečivých bylín čisto prírodným spôsobom bez použitia chemických prísad. Vo výrobe vidieť prvotriedne destilačné zariadenie Holstein aj kameninové nádoby z čias Československa.
Svieža medovka, materina dúška, aníz a bazové plody, oživené tónmi vanilky a škorice, prekryté vôňou ruží a levandule. Likér prekvapí ľahkosťou, súladom chutí, ale zároveň silou. Fľaša likéru zobrazuje históriu mesta, prináša odkaz na kúpeľnú tradíciu. Uzatvorená je korkom. Dizajn bol vytvorený v spolupráci so slovenskými dizajnérmi zo štúdia Pergamen.
Piemme je líder v agropotravinárskom sektore a od roku 1986 vyrába Limoncello, ktoré možno právom považovať za zlato Sorrenta.
Na polostrove Sorrento sa výroba citrónového likéru Limoncello datuje od staroveku. Citróny na polostrove Sorrento získali Chránené zemepisné označenie CHZO. Citrón zo Sorrenta je to oválny, stredne veľký, so šťavnatou slamovožltou dužinou a šupkou a osobitou vôňou vďaka prítomných éterických olejov. Pestujú sa podľa tradičnej metódy bez použitia chemických prípravkov, ktoré by po usadení na šupke mohli zmeniť chuť a vôňu.
Zber citrónov Sorrento sa vykonáva výlučne ručne, aby sa zabránilo poškodeniu plodov. Séria procesov zameraných na výrobu Limoncella vykonáva Piemme vo svojej vlastnej firme. Fáza lúhovania v čistom liehu a repnom cukre (bez akýchkoľvek prísad, sirupu či sladidla), vyťahovanie šupiek z nádob a plnenie do fliaš prebehne asi za 4 až 7 dní v internom laboratóriu Piemme. Ochutnajte: Piemme Limoncello di Sorrento citrónový likér, BIO 32%
Ďalšou výnimočnosťou polostrova Sorrento je orech Sorrento. Piemme vyrábajú typický stredomorský produkt Nocino di Sorrento, orechový likér.
Nirvana Cocoa Liqueur Premium 22,0% - Čokoládový likér zo Španielska, Barcelony. Zaujme silnou chuťou čokolády a hladkou, krémovou textúrou.
Nirvana Cocoa Liqueur Premium je lahodný likér vyrobený z kakaa. Vyrába sa pomocou filtrácie aktivovaného živočíšneho uhlia, vďaka ktorému dostáva priehľadnú podobu. Vo vôni tóny tmavého ovocia, kakaa, orieškov a tmavej čokolády. Intenzívna kakaová chuť. Môžete ho podávať samostatne, s ľadom alebo v kokteile.
Nirvana Double Chocolate je extra hustý likér vyrobený z kakaa. Má chuť pravej čokolády a smotany. Sladký, ale však príkry. Môžete ho podávať samostatne, s ľadom alebo v kokteile.
Ingrediencie
• 25 ml likéru Nirvana Cocoa Liqueur Premium
• 35 ml vodky Absolut
• 75 ml vychladeného espressa
• 2 tabličky horkej čokolády
• kávové zrná na ozdobu
Postup
Čokoládu roztopte. Namočte okraj kokteilového pohára do rozpustenej čokolády a potom nechajte stuhnúť v chladničke. Do šejkra s ľadom pridajte vychladené espresso, vodku a čokoládový likér. Pretrepte. Koktail sceďte do pohára s čokoládovým okrajom a ozdobte kávovými zrnami.
Ingrediencie
• 10 ml nesladené pyré passion fruit
• 15 ml likéru Nirvana Cocoa Liqueur Premium
• 30 ml tequily Olmeca Blanco
• 45 ml Champagne Palmer & Co.
Postup
Pohár naplňte do troch štvrtín drveným ľadom. Pridajte všetky ingrediencie vo vyššie uvedenom poradí a premiešajte, aby sa spojili. Môžete podávať.
Zabudnite na darčekové koše s vínom. Prečo namiesto toho nedarovať nezabudnuteľné zážitky? Objavte radosť z darovania Coravinu.
Víno predsa nie je len o tekutine vo fľaši, je to o momentoch, spomienkach a objavoch.
Vianoce sú časom, keď sa stretávame s rodinou, zdieľame radosť, lásku a nezabudneme na tie najlepšie momenty pri spoločnom stole. A práve v týchto chvíľach, kedy si vychutnávame tradičné vianočné pokrmy, je Tokajské víno ideálnym partnerom, ktorý umocní každú chvíľu.
Zapojte sa do hry o trojdňový pobyt na Tokaji pre 2 osoby. Penzión Tokaj Ostrožovič sa nachádza na pokojnom mieste v obci Veľká Tŕňa v srdci slovenského vinárskeho regiónu. Ponúka vínnu pivnicu, degustácie vín a úžasnú atmosféru.
Do súťaže sa môžete zapojiť nákupom akéhokoľvek vína značky Ostrožovič na eshope Wineplanet.sk. Do súťaže ste zaradený automaticky po zrealizovaní nákupu, nemusíte sa nikde prihlasovať k súťaži. Súťaž trvá od 29. 11. - 19. 12. 2024.
12. novembra 2024 na InterContinental Berlin ocenili víťazov European Coffee & Hospitality Awards 2024. Lavazza, jedna z najvýznamnejších svetových pražiarní kávy, získala ocenenie „Najlepšia komerčná pražiareň kávy“ na European Coffee & Hospitality Awards 2024 počas @COHO Expo – The Coffee & Hospitality Expo. Na druhom mieste skončili Illy a Löfbergs. Toto uznanie zdôrazňuje odhodlanie spoločnosti Lavazza v snahe o dokonalosť kávy v kombinácii s trvalo udržateľnou kvalitou.