UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Letné koktaily s vínom

Letné koktaily s vínom

Klasický letný drink by mal byť ľahký a osviežujúci . Najlepšie koktaily s vínom na denné pitie by mal mať nižší alkohol, aby organizmus zbytočne nezaťažil.

Ak si počas horúceho dňa chcete vychutnať chladené vínne koktaily, nezabudnite si vychladiť aj poháre. Letné koktaily na báze vína si môžete pripraviť aj doma. Prinášame vám pár tipov na osviežujúce drinky.

Inšpirujte sa: Letné koktaily s ginom


 

Jahodové frosé

Prečo sa obmedzovať na rosé, keď si môžete dať frosé. Jednoducho nalejte fľašu ružového vína do nádoby a zmrazte ju aspoň na šesť hodín. Mrazené rosé zmiešajte s jahodovým džúsom, limetkovou šťavou a hrsťou čerstvých alebo mrazených jahôd. Miešajte a vychutnávajte.

Víno: Karpatská Perla Cabernet Sauvignon BIO 2023

 

 

V Benátkach si môžete vychutnať Spritz Veneziano . Osviežujúca kombinácia šumivého vína, Aperolu a sódovej vody. French 75 spája Champagne s ginom, trstinovým sirupom a citrónovou šťavou. 

Madeira a Tonic

Možno pre niekoho prekvapivá kombinácia. Je to veľmi osviežujúci drink. Naplňte vysoký pohár kockami ľadu, potom pridajte madeiru a tonik. Zľahka premiešame a môžete vychutnávať počas letných večerov na terase.

Ingrediencie: Blandy's Madeira Duke of Clarence Rich, Erasmus Bond Botanical Tonic Water

Sangria

Tradičný, jednoduchý, ovocný drink zo Španielska. Sangria sa dokonale hodí k tapas alebo i samotné. Zažite španielske leto aj doma. Začnite s pomarančovým džúsom, pridajte niekoľko čerstvých plátkov pomaranča, citrónu a červeného melónu. Ovocie jemne roztlačte lyžičkou, pridajte ľad a potom červené víno odrody Tempranillo.

Víno: El Coto Coto Mayor Crianza 2020

 

Sherry Cobbler

Sherry Cobber je to pravé pre vás. Zmiešajte niekoľko pomarančov s trstinovým sirupom. Potom pridajte sherry, ľad a pretrepte.

Víno: Romate Cream

Mojito ala Sauvignon

Máte radi mojito? Čo tak namiešať si ho z bieleho vína. Pripravte si Sauvignon Blanc. Čerstvé lístky mäty premiešajte s niekoľkými plátkami limetky. Pridajte víno, sódu a ľad.

Víno: Reya Organica Sauvignon BIO 2023

G.G. Fizz

Ste milovníkom zázvoru a bieleho vína? Vyskúšajte spojenie Ginger & Gewűrztraminer. Dokonalý koktail, chuťovo harmonický.  Zázvor je korenie, ktorý vyvážite sladkým, agáve sirupom, kyslým (víno) a  zalejete šumivým vínom. 

Víno: Reya Organica Tramín červený BIO 2020, Reya Prosecco

Lone Star Negroni

Koktaily z Madeiry sú vynikajúce vďaka vyváženej chuti. Chuťový profil Madeiry pripomína sladký vermút. Nahraďte vermút v klasickom talianskom negroni. Gin, Madeira a Campari. Zmiešajte ingrediencie v pohári naplnenom ľadom a môžete ozdobiť plátkom pomaranča.

Ingrediencie: GINJOYBlandy's Madeira Reserva 5 Y.O. Doce Rich, Campari Bitter 25%

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.