offerBox
1

28. 11. Degustácia slovenských sektov

offerImage

Pozývame vás na degustáciu sektov zo slovenskými vinármi. Atmosféru tejto peknej akcie spríjemní klavirista František Báleš.

Čítať viac

Black Week zahraničné vína -50 %

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Letné koktaily s ginom

Letné koktaily s ginom

Gin je bezpochyby jedným z najuniverzálnejších destilátov. Leto sa začína, vyťažte maximum z teplého počasia s jedným z našich ginových koktailov. Najlepšie letné koktaily od klasických až po jedinečné a osviežujúce.


 

Gin Fizz

Ingrediencie

•    60 ml gin Koval Dry Gin Organic 47%
•    45 ml čerstvo vytlačenej citrónovej alebo limetkovej šťavy
•    45 ml jednoduchého sirupu (rozpustite 250 g kryštálového cukru v 250 ml horúcej vody)
•    1 malý alebo stredný vaječný bielok, voliteľné
•    60 ml sódy
•    citrónová kôra na ozdobu

Postup

Do šejkru nalejte gin, citrónovú šťavu, sirup a vaječný bielok (voliteľné). Dôkladne pretrepte bez ľadu asi 15 sekúnd, aby ste zaistili spenený vaječný bielok (ak používate).

Pridajte niekoľko kociek ľadu do šejkra a pretrepte. Nalejte do vychladeného pohára na čerstvé kocky ľadu. Zalejte sódovou vodou a ozdobte citrónovou kôrou. 

Gin & Tonic

Ingrediencie 

•    50 ml Gin Adamus Aquardente Bagaceria Organic 52%
•    200 ml toniku Erasmus Bond Botanical Tonic Water

Postup 

Naplňte pohár ľadom. Ľad v pohári „otočte“ pomocou barovej lyžice. Vypustite prebytočnú vodu z pohára. Pridajte 5 cl Adamus Gin. Jemne pridajte 20 cl toniku Erasmus

French 75

Ingrediencie

•    30 ml ginu Fifty Pounds 43,5%
•    15 ml čerstvej citrónovej šťavy
•    15 ml jednoduchého sirupu (rozpustite 250 g kryštálového cukru v 250 ml horúcej vody)
•    120 ml Champagne Ayala Brut Majeur

Postup

V šejkri zmiešajte gin, citrónovú šťavu a sirup. Naplňte šejker ľadom a dobre pretrepte. Preceďte do vychladenej flauty a dolejte Champagne.

 

Negroni 

Ingrediencie 

•    30 ml ginu Toison Gin Handcrafted DRY GIN 47%
•    30 ml jednoduchého sirupu (rozpustite 250 g kryštálového cukru v 250 ml horúcej vody)
•    30 ml Campari Bitter 25%
•    2 kvapky Angostura® bitters
•    pomarančová kôra na ozdobu

Postup

Všetky ingrediencie pridajte do šejkru s ľadom a miešajte, kým sa nespoja. Preceďte do pohára Riedel Rocks Glass a ozdobte kúskom pomarančovej kôry. 

Tom Collins

Ingrediencie

•    45 ml ginu GINJOY 45%
•    30 ml citrónovej šťavy
•    15 ml jednoduchého sirupu (rozpustite 250 g kryštálového cukru v 250 ml horúcej vody)
•    90 ml sódy
•    maraschino čerešňa na ozdobu
•    plátok citróna na ozdobu

Postup

Nalejte citrónovú šťavu do pohára Collins. Pridajte sirup a miešajte. Naplňte pohár ľadom a pridajte gin. Dolejte do pohára sódu a premiešajte. Ozdobte kolieskom citróna a čerešňou maraschino.

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.