Blog na tému Slovenské vinárstva
Odísť z témyGrilovane morčacie prsia - recept a TIP na víno
14. 03. 2023Pomaly, ale isto, k nám prichádza jar i do našej kuchyne. Na tanieri sa objavuje viac bio zelených potravín. I Lenka si pre vás pripravila zdravý, jarný recept. Grilované morčacie prsia s bazalokovo - smotanovou omáčkou a bylinkovou polentou. A samozrejme ani k tomuto receptu nesie chýbať víno. Odporúčam slovenské víno Natural Domin & Kušický Chardonnay BIO 2019.
Château Topoľčianky prichádza so Chardonnay s etiketou od maliara Martina Lukáča
23. 02. 2023Toto Chardonnay vzniklo ako vzájomná inšpirácia vína a umenia. Autorom etikety je maliar Martin Lukáč, ktorého diela sú veľmi osobité a nespútané. Aké je víno pod jeho obálkou?
Novinka v predaji - slovenské vína VIAJUR
19. 01. 2023Vinárstvo VIAJUR je pokračovaním výnimočného historického príbehu, ktorého dôležitou súčasťou je Kaštieľ Pálffy vo Svätom Jure. Práve na tomto mieste sa vinohradníci a vinári venovali výrobe vína už od 15. storočia. Vinárstvo sa nachádza v historických pivniciach Kaštieľa Pálffy.
Rozhovor s BIO vinárstvom Domin & Kušický
19. 01. 2023Biovína sú stále viac a viac vyhľadávané. Prvým priekopníkom v ekologickom poľnohospodárstve na Slovensku bol Ing. Ján Domin, ktorý sa zaoberal pestovaním poľnohospodárskych plodín v ekologickom režime. Bolo prirodzené, že pri zakladaní vlastných vinohradov sa vydal práve touto cestou. Dnes rodinné vinárstvo Natural Domin & Kušický obrába svoje vinohrady vo Veľkom Krtíši, Plachtinciach, Vinici a v Modrom Kameni. Všetky vína nesú označenie a číslo certifikácie Bio. Diana Kušická hovorí: "Vyše dvadsať rokov žijeme ekologicky."
Tipy na vína zo slovenského vinárstva Golguz
22. 09. 2022Vinárstvo Golguz patrí do hlohoveckého terroiru, tvoriaceho významnú časť Malokarpatskej vinohradníckej oblasti. Golguz obhospodaruje celkovú výmeru 230 ha vinohradov a patrí k najväčším vinohradníkom v rámci Slovenska.
Odpovedá Miloš Holík.