offerBox
1

3. 5. - Degustácia vín El Coto s 5-chodovou večerou v Hoteli Elizabeth

offerImage

Pozývame vás na degustáciu vín El Coto do Hotela Elizabeth, ktorý sa nachádza v srdci mesta Trenčín priamo pod stredovekým hradom. Môžete sa tešiť na kvalitné španielske vína El Coto, ktoré budú podávané k 5-chodovej degustačnej večeri. 

Čítať viac

3+1 ZADARMO na ovocné vína Miluron s kódom RIBEZLA

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Najobdivovanejšie vínne značky sveta roku 2020

Najobdivovanejšie vínne značky sveta roku 2020

Medzinárodne uznávaný časopis Drinks International uverejňuje každý rok v apríli rebríček, ktorý sa volá Most admired wine brands 2020. Uvádza 50 najobdivovanejších vínnych značiek sveta.


Pri hľadaní vhodného vína veľmi často upriamime pozornosť na rôzne rebríčky, ktoré z rôznych uhlov pohľadu hodnotia kvalitu vína, prípadne vínnych značiek. Existuje ich nespočetné množstvo a každý konzument si v nich môže nájsť svojho obľúbenca. Samozrejme relevantnosť rôznych rebríčkov je postavená na personálnom zložení poroty a kritériách, ktoré hodnotia. Poďme si objasniť,  kto zostavuje rebríček Most admired wine brands a aké kritériá sa hodnotia.

Hodnotitelia sú ľudia, ktorí sú rešpektovanými odborníkmi vo vinárskom svete, pochádzajú zo 48 krajín sveta a sú medzi nimi predajcovia, vínni kritici, someliéri a ľudia z akadémie svetových nákupcov nápojov.  Títo ľudia potom hodnotia  vínne značky podľa piatich kritérií:

- Kvalita vína musí mať konštantnú prípadne zlepšujúcu kvalitu

- Značka musí reflektovať región v ktorom sídli

- Musí byť známa a žiadaná zákazníkmi

- Musí mať zaujímavý marketing a obal

- Musí reagovať na potreby a vkus cieľovej skupiny konzumentov

Pri množstve vínnych značiek existujúcich vo svete je pre každú značku obrovským úspechom dostať sa do tohto výberu, ak sa tam objavujú pravidelne, stáva sa to relevantným ukazovateľom kvality danej značky.

1. Catena , Argentína – najobdivovanejšia značka v Južnej Amerike

2. Penfolds, Austrália  - najobdivovanejšia značka v Austrálii a Ázii

Vinárstvo, ktoré sa v posledných rokoch umiestňuje na popredných priečkach rebríčka a patrí k najoceňovanejším vinárstvam v Austrálii. Vyššie rady ich vín sa na svetové trhy dostávajú podľa striktných pravidiel, čo ešte zvyšuje ich exkluzivitu.

3. Torres, , Španielsko - najobdivovanejšia značka v Európe

4. 19 Crimes, Australia

5. Concha Y Toro, Čile

6. Antinori , Talianskonajobdivovanejšie vinárstvo sídliace  vo svetovej vinárskej veľmoci, ktorou Taliansko jednoznačne je, taktiež patrí k najstarším rodinným vinárstvam na svete s množstvom rôznych iných  ,,Naj“

7. Symington, Portugalsko (taktiež značka Graham´s)   – najobdivovanejšie portugalské vinárstvo, ktoré sa objavilo v rebríčku po prvý krát, ich červené vína z oblasti Douro patria k najlepšie hodnoteným portugalským vínam.

8. Villa Maria, Nový Zélandnajobdivovanejšie vinárstvo na Novom Zélande už 6 krát v rade za sebou. Obrovský úspech, ktorý neskromne poukazuje na kvalitu, ktorú svojimi vínami ponúkajú.

9. Vega Sicilia, Španielsko – Ikonické španielske vinárstvo

10. Cloudy Bay, Nový  Zéland

 

V prvej desiatke sú umiestnené aj značky, ktoré na slovenskom trhu zastupuje spoločnosť Corner a ich vína sú dostupné na našom Wineplanet.sk. 

Do rebríčka sa dostali aj ďalšie značky dovážané na Slovensko našou spoločnosťou:

11. Errazuriz, ČileErrazuriz patrí medzi top producentov z Čile. Vo všetkých fázach výroby sa kladie dôraz na kvalitu. Pôvodné parcely vysadené klonmi z Francúzska sú postupne dosádzané novšími a vhodnejšími. Jednotlivé parcely sú vinifikované jednotlivo s ohľadom na dozrievanie a selekciu hrozna či spontánna fermentácia niektorých odrôd s pôvodnými kvasinkami.

15. Sassicaia, Taliansko

31. Robert Mondavi, USA

32. Kanonkop , Juhoafrická republika

34. Tignanello, Taliansko

38. Château Cheval Blanc

39. Planeta, Taliansko. Planeta patrí medzi lídrov miestneho vinárstva. Zdrojom pre vína sú vinohrady v šiestich častiach ostrova. Najdôležitejšie sú Vittoria (Cerasuolo), Noto (Santa Cecilia) a čoraz častejšie oblasť Etna. Vinárstvo rodinného charakteru vedú súrodenci Francesca, Alessio a Santi Planeta.

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.