offerBox
1

18. 4. - MasterClass Chateau du Cedre na Starej Vajnorskej

offerImage

18. apríla budete mať príležitosť ochutnať v sprievode Aurore del Vitto zo Chateau du Cedre osem vín, medzi nimi aj vzácny Le Cédre Blanc.

Čítať viac

3+1 ZADARMO na ovocné vína Miluron s kódom RIBEZLA

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Najlepšie portugalské vinárstva

Najlepšie portugalské vinárstva

Prísť do Portugalska a neochutnať miestne vína by bol určite hriech. Výsledkom sú moderné vína vo všetkých štýloch. Ak sa práve nechystáte cestovať do tejto krajiny, vína si môžete kúpiť aj u nás. Ponúkame vám pár overených typov.


Vína, ktoré neprehliadnite

Prats & Symington spojenie dvoch vinárskych tradícií. Symington Family Estates patrí k najlepším svetovým výrobcom prémiového portského vína, je popredným vlastníkom viníc v údolí Douro a výrobcom portugalských vín. V roku 1999 sa rodina Symington spojila s rodinou Prats z Bordeaux. Prvým vínom Prats & Symington bolo víno Chryseia 2000, ktoré získalo medzinárodné uznanie.

Odvtedy sa Chryseia a jej druhé víno, Post Scriptum neustále objavujú medzi najhodnotnejšie vína Douro. Chryseia bola prvým portugalským „ne-portským“ vínom, ktoré sa umiestnilo vo výročných 100 najlepších vínach časopisu Wine Spectator. Prats & Symington sú majiteľmi najväčšieho vinohradu v Douro 42 hektárovú vinicu Roriz - Quinta de Roriz. Tento historický vinohrad pochádza z roku 1565 a už dlho je známy kvalitou svojich vín.

Prečítajte si viac o portugalskej kuchyni a miestnych špecialitách na Taste & Enjoy.

Novinka Quinta do Crasto

Vinárstvo Quinta do Crasto sídli v Portugalsku, na ľavom brehu rieky Douro. Rozlieha sa na území 146 hektárov, pričom 114 hektárov tvoria vinohrady. Názov Crasto pochádza z latinského castrum, čo znamená „rímska pevnosť“. V roku 1981 začali vyrábať okrem portského aj vína Douro DOC.

Napriek použitiu najmodernejších technológií si Quinta do Crasto stále zachovala svoju tradičnú metódu šliapania hrozna nohami, ktorá sa uskutočňuje v žulových nádržiach nazývaných lagares. Výsledkom tejto práce sú vína najvyššej kvality Douro ako Flor de Crasto, Crasto Douro Red, Crasto Douro White, Quinta do Crasto Douro Reserva Old Vines a vína "Single Vineyard" pochádzajúce z jedného vinohradu ako sú portské vína Late Bottled Vintage a ročníkové portské. Prečítajte si viac o Quinta do Crasto.

Vinárstvo W & J Graham´s

História W & J Graham´s siaha do prvej polovice 19. storočia. V roku 1890 vinárstvo postavilo impozantnú pivnicu vo Vila Nova de Gaia s úchvatným výhľadom na Porto. Najlepšie vína pochádzajú z Quinta dos Malvedos, ktorú Graham´s kúpil v roku 1890. Graham´s je dôležitý obchodník s vínom nie len v oblasti, ale s vplyvným hlasom aj mimo krajiny. Je známy vo svete pre svoju kvalitu najmä ročníkových vín.

V pivniciach zrejú vína od roku 1882. Od roku 1970 patrí Graham´s pod Symington Family Estates, ktorá vlastní vyše 1000 ha vinohradov v oblasti s postupným prechodom na organické pestovanie viniča. Paulovi Symingtonovi udelil časopis Decanter v roku 2012 titul Man of the Year. Graham´s bolo obľúbeným portským Sira Winstona Churchilla.

Vinárstvo Blandy´s

Blandy´s je najväčší producent prémiovej Madeiry. Bol založený Johnom Blandym v roku 1811 a dodnes je riadený jeho potomkami. Pôvodný názov - Madeira Wine Company bolo združením výrobcov a vývozcov vín z Madeiry. Vznikol v roku 1913. V súčasnosti ma najväčšie obchodné zastúpenie s Madeirou. Blandy´s patrí pod skupinu Symington.

 

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.