Champagne Bollinger PN VZ19, La Côte aux Enfants 2014 a Vieilles Vignes Francaises 2014 prichádzajú na Slovensko.
Inšpirujte sa: Recepty inšpirované Champagne Bollinger Rosé
Vyhrajte pobyt a degustáciu vo vinárstve Karpatská Perla. Ako sa zapojiť?
La Nascosta patrí slávnej talianskej rodine Mastrojanni. Vinárstvo vzniklo v roku 2011. Leží pár kilometrov od Montalcina, v srdci Val d'Orcia. Antonio Mastrojanni si uvedomil obrovský potenciál tejto oblasti. Dnes vinárstvo vedie Antonio Mastrojanni a jeho syn Luca. Spolu vytvárajú svoj nový príbeh vína.
Antonio Mastrojanni patrí medzi prvých vinárov v Montalcine, ktorý v rokoch 1980 až 2003 riadil vinárstvo Mastrojanni. Od roku 1990 až dodnes sa Mastrojanniho Brunello di Montalcino stalo jedným z referenčných vín celej apelácie. Pravidelne získava najväčšie medzinárodné ocenenia. Z rodinných dôvodov sa Antonio po smrti svojho otca Gabriela Mastrojanniho v roku 2008 spolu s rodinnými príslušníkmi rozhodli vinárstvo predať. Vinárstvo odkúpila spoločnosť „Illy Coffee Group“.
Vinárstvo sa formovalo postupne, získavaním malých parciel, ktoré kedysi obrábali dedinčania. Antonio si uvedomil, že vinohrady v Orcii sú vynikajúce pre pestovanie odrody Sangiovese Grosso, ale sú tiež vhodné najmä pre biele odrody. To ho viedlo k tomu, že popri odrodám Moscato a Malvasia vysadil i medzinárodné odrody Sauvignon blanc, Chardonnay a Gewürztraminer. Pestovanie medzinárodných odrôd bolo v rozpore s prevládajúcim myšlienkovým prúdom. Antoniova kontroverzná stratégia sa ukázala ako správna.
Každé víno je jedinečné a má nenapodobiteľnú osobnosť. Všetko je založené na kvalite hrozna, terroire, skúsenostiach, technológiách a veľkej trpezlivosti.
Terroir tejto oblasti ovplyvňuje vplyv neaktívnej sopky Monte Amiata a blízkosť rieky Orcia. Seizmická a vulkanická činnosť Monte Amiata viedla k veľkej rozmanitosti, naprieč rôznymi parcelami, v zložení pôdy, prevažne bohatej na kamene a hlinu, ale aj na sedimenty morského pôvodu. Podnebie sa vyznačuje dlhými a suchými letami a vysokými teplotnými rozdielmi medzi dňom a nocou. Vinice sa rozprestierajú na 52 hektároch v nadmorskej výške od 410 do 460 metrov. Jednotlivé parcely sa líšia nadmorskou výškou, expozíciou, zložením a farbou pôdy.
Členovia rodiny Mastrojanni sú zodpovední za všetky fázy výroby, od pestovania viniča až po balenie konečného produktu. Okrem rodinných príslušníkov sa La Nascosta spolieha na odbornosť enológa Gerharda Sanina, ktorý aktívne prispieva k dosahovaniu najvyšších štandardov kvality počas celého výrobného cyklu. Vo vinárstve pracuje veľa kvalifikovaných dedinských robotníkov, ktorí trávia veľa času vo vinohradoch, pričom prakticky všetky operácie vykonávajú ručne, aby sa minimalizovalo používanie chemikálií a ťažkých strojov a dosiahli sa produkty najvyššej kvality. Pracujú v súlade s prírodou.
Pivnica La Nascosta je zapustená do svahu s dlhou fasádou z kameňov pochádzajúcich zo skál vyťažených z vinohradov. Je plne integrovaná do krajiny. La Nascosta znamená „skrytý“ majetok.
Hrozno spracováva oddelene a zreje v nerezových a cementových nádobách alebo v Tonneaux (mikrovinifikácia). Pomocou moderných technológií, ako je úplná kontrola teploty a vlhkosti. Vďaka starostlivému a nepretržitému profesionálnemu sledovaniu vína dosahujú najvyššiu kvalitu. Pivnica je vybavená systémom, ktorý umožňuje presné termo-hygrometrické riadenie prostredia. La Nascosta sa po dlhej práci s medzinárodnou Tonnelerie rozhodla investovať do 500-litrových dubových sudov Tonneaux.
Okolitý vzduch, ktorý obklopuje sudy, je pravidelne upravovaný tak, aby miera vlhkosti bola optimálna pre správnu výmenu kyslíka počas celého procesu zrenia vín.
Vína La Nascosta sú elegantné, precízne s veľkým potenciálom... Tipy na vína: LA NASCOSTA Saltamacchia - Orcia DOC 2019, LA NASCOSTA Giovesone - Orcia Riserva DOC 2019,
LA NASCOSTA Saltamacchia - Orcia DOC 2018
Champagne Bollinger PN VZ19, La Côte aux Enfants 2014 a Vieilles Vignes Francaises 2014 prichádzajú na Slovensko.
Inšpirujte sa: Recepty inšpirované Champagne Bollinger Rosé
Mas d'en Gil je výsledkom troch historických etáp, ktoré priniesli výnimočné vlastnosti pre vinohradníctvo, vinárstvo a obchod s vínom v oblasti Priorat.
Halloween je jedným z komerčne najúspešnejších sviatkov v celosvetovom meradle. Kto povedal, že je len pre deti? Kreativita, skvelé kostýmy, strašidelné dekorácie a hudba sú nevyhnutnosťou. Samozrejme jedlo a víno rozprúdia tú správnu zábavu.
Či už organizujete party vo svojom dome alebo vyrážate k niekomu inému, buďte pripravení na čokoľvek s dobrým vínom po ruke. Pamätajte, že víno je dokonalým darčekom pre vašich dospelých priateľov, ktorí na konci októbra organizujú Halloweensku party.
Inšpirujte sa: Aké víno na Halloween
Portské víno a malé čokoládové torty sú skvelou kombináciou sladkých chutí. Delikátne portské víno sa dokonale spája s dekadentnou, čokoládovou chuťou koláčikov. Vychutnajte si s nami lahodné čokoládové tortičky s pohárom portského vína.