Portské víno a malé čokoládové torty sú skvelou kombináciou sladkých chutí. Delikátne portské víno sa dokonale spája s dekadentnou, čokoládovou chuťou koláčikov. Vychutnajte si s nami lahodné čokoládové tortičky s pohárom portského vína.
Čo robí someliér počas pandémie? Z denníku someliéra časť 1.
"Pohár kvalitného vína je mojím spôsobom ako na chvíľku zabudnúť na situáciu dnešných dní a možno trošku zastaviť, urobiť si pohodlie a vnímať to krásne, čo okolo nás stále zostalo. Dal som si taký záväzok, že v najbližšej dobe budem uprednostňovať viac ako inokedy vína zo Slovenska. Jednak preto, že ich mám veľmi rád a som presvedčený o ich kvalite a v druhom rade preto, že práve teraz môžeme svojou troškou podporiť výrobcov v neľahkých časoch.“ Martin Priečko, someliér WinePlanet.sk
Čítajte ďalej:
Ostrožovič cez plot
"Je krásne jarné počasie a po obede rozmýšľam o kalichu vína... Aké by to ale bolo, nepodeliť sa o túto radosť a nezdieľať ju so susedmi, samozrejme, cez plot? „safety first“ Je príjemné, zdieľať pohár vína s ľuďmi, ktorí sú vám milí. Ešte lepšie, keď trafíte to správne víno.
Voľba padla na Muškát žltý od skvelého človeka a rovnako dobrého vinára, pána Ostrožoviča. Muškát bol dobre zachladený, vo vôni boli cítiť kvetinové arómy s nôtou citrusov.
V chuti zrelé hrozno s príjemnou sladkosťou a osviežujúcou kyselinkou. Jednoduché prudko piteľné víno z tradičnej tokajskej odrody v kombinácii so super počasím a správnymi ľuďmi, nám všetkým spravilo zo všedného dňa deň naozaj výnimočný."
Sme doma a pijeme Bobulo
"Dnes sme si s manželkou pustili romantický film, viete ako to chodí, ona chcela. Tak som pripravil poháre na víno a povedal, že dnes večer môže vybrať obsah ona. Na moje veľké prekvapenie priniesla Bobulo od Karpatská Perla. Je to hroznový mušt lisovaný z tradičnej slovenskej odrody Veltlínskeho zeleného doplnený odrodou Dievčie hrozno. Jasné každého z vás napadne iné ,,víno“, ktoré by ste si radšej otvorili k filmu s manželkou. Ale občas je dobré vybočiť z overených cestičiek, ja som po prvom dúšku vedel, že dnes vybrala správne.
V pohári vás očarí zlatistou farbou a sladkou vôňou prezretého hrozna a bázového sirupu. Chuť kopíruje vôňu, je príjemne sladká a veľmi ľúbivá. Pripomína mi hroznový cukor osviežený štipkou citrónovej kyselinky.
Mimochodom nedávno som ho vyskúšal aj k plneným bryndzovým pirohom so smotanou a bola to kombinácia viac ako príjemná."
Martin Priečko, someliér WinePlanet.sk
Ďalšie články
Vaječný likér historicky známy aj ako mliečny punč alebo vaječný mliečny punč, je bohatý, sladený nápoj na báze mlieka. Tradične sa vyrába z mlieka, smotany, cukru, žĺtkov. Často kľúčovou zložkou je destilát ako brandy, rum, whisky alebo bourbon.
V Kanade, Spojených štátoch a niektorých európskych krajinách sa vaječný likér konzumuje počas vianočnej sezóny.
Existuje niečo viac upokojujúce počas melancholického jesenného večera ako tanier horúcej, krémovej tekvicovej polievky? V Riedli veria, že každý pokrm by mal byť zážitkom, od bohatej textúry tekvicovej polievky až po sofistikované kombinácie kvalitného vína podávaného v nádhernom skle. Plánujete príjemný večer pri ohni? Tento recept stelesňuje esenciu jesene. Pomôže vám vytvoriť pokrm, ktorý poteší vaše zmysly.