Postup
1. Mäso umyjeme a nakrájame na väčšie kocky. Zeleninu očistíme, umyjeme.
2. Mrkvu si nakrájame na kolieska a ostatnú zeleninu na malé kúsky. Cibuľu ošúpeme, nakrájame a dáme na rozohriaty olej do hlbšej panvici.
3. Po 3 minútach pridáme mäso k cibuli a orestujeme. K mäsu pridáme pripravenú zeleninu, paradajkový pretlak, soľ, korenie a podlejeme vínom. Pridáme vetvičku rozmarínu.
4. Premiešame a dusíme pod pokrievkou za občasného miešania. Podľa potreby podlievame vodou v malých množstvách. Dusíme do mäkka (asi 45 až 60 minút).
5. Medzi tým si pripravíme prílohu k mäsu zemiakovú kašu. Najlepší druh zemiakov na pyré je typ C. Očistíme si zemiaky a umyjeme a nakrájame. Nakrájané zemiaky dáme do hrnca, zalejeme vriacou vodou, pridáme soľ.
6. Voda by mala siahať ccc 2-3 cm nad zemiaky. Hrniec prikryjeme a pripravené zemiaky varíme 15-20 minút, podľa potreby.
7. Zemiaky skontrolujeme, keď pichneme vidličkou, roztvoria sa, vtedy je to správne.
8. Uvarené zemiaky scedíme a pridáme zmäknuté maslo a horúce mlieko. Necháme asi 5 minút odležať.
9. Potom ich rozmixujeme mixérom s metličkami alebo rozštucháme pučidlom na kašu. Podľa potreby môžeme pridať soľ.
Servírovanie: Hotové teľacie kocky podávame so zeleninou a zemiakovou kašou a na záver ozdobíme čerstvým rozmarínom.