Ak hľadáte talianske víno, ktoré spája modernosť s dostupnou cenou, vína Ca del Lago je skvelou voľbou. Táto talianska značka prináša výber vín z typicky talianskych odrôd a oblastí. Ponúka svieže biele, ľahké ružové aj plné červené vína s priaznivou cenou. V našom portfóliu nájdete vína, ktoré potešia milovníkov rôznych štýlov.

Nové slovenské vína v portfóliu - Fundus Regius a Papillon
Pravidelne meníme ponuku vín od slovenských i zahraničných vinárov. Ochutnajte výnimočné cuvée z východoslovenskej oblasti z vinárstva Fundus Regius a tiež zaujímavú novinku z BIO vinárstva Papillon Víno od Francúza.
Nový blog: Ročník 2023 slovami slovenských vinohradníkov a vinárov
Fundus Regius MERU
„Nápad vytvoriť víno MERU vznikol z túžby zmiešať rôzne ročníky nášho Cabernetu a sledovať, čo z toho vznikne“, prezradil Marek Rakús. Pri tvorbe vína sa podieľali tri generácie rodiny. Vína vyrobil zakladateľ vinárstva pán Ján Regenda spolu so svojimi dcérami Barborkou a Veronikou. Výsledné cuvée dotvoril už vnuk Marek. Súčasťou blendu sú približne v rovnakom pomere vína CS 12, CS 13 a CS 15. „Zhodou okolností súčet ročníkov 12, 13 a 15 tvorí číslo 40, čo bol rok narodenia autora týchto vín, Jána Regendu. Takže je to víno na jeho počesť,“ doplnila Veronika Regendová. „Meru označuje synonymum číslovky 40 zo štúrovského obdobia.“
Cabernet Sauvignon z Jacikovej vinice patrí medzi najlepšie na Slovensku. Vinohrad s juhozápadnou expozíciou a nadmorskou výškou atakujúcou 300 m n. m. Mikroklimatické podmienky ako aj pôdne podložie dovoľujú hroznu zostať vo vinohrade dlhšie bez strát kyseliniek či prirodzenej sviežosti.
Mladé, živé a bohaté s výbornou tanínovou štruktúrou. Senzoricky intenzívne a komplexné červené víno s rukopisom pôvodu. Skvelý potenciál pre vyzrievanie.
Víno od Francúza Papillon Gonepteryx edition: 22 BIO
V dedinke Devičie, ktorá leží na strednom Slovensku, sídli malé rodinné vinárstvo Papillon – Víno od Francúza. Od roku 2019 je vinárstvo certifikované BIO. Vulkanická pôda neďalekej sopky Sitno má výborný potenciál na dopestovanie dobrého a kvalitného hrozna. David Papillon je zástancom biodynamiky: „Pre nás bolo dôležité, aby hrozno bolo zdravé v bio kvalite.“
Gonepteryx je latinsky názov pre Motýľa žltáčika, ktorého stretneme v bio vinohrade. Víno vzniklo spojením dvoch bielych odrôd Tramínu červeného (70%) a Sauvignonu (30%). Hrozno pochádza z vinohradov Viničky a Dolné Plachtince, ktoré patria vinárstvu Víno Natural Domin & Kušický. „Lisovali sme celé strapce a fermentácia prebehla spontánne, ako pri všetkých našich vínach,“ hovorí David Papillon. Tramín z ročníka 2020 zrel v sklolamináte a Sauvignon z ročníka 2019 vyzrieval rok v dubových sudoch. Víno je nečírené, nefiltrované a fľaškované samospádom.
„Rešpektovaním prírody umožníme hroznu, aby sa ukázalo v jeho prirodzenej kráse. Naše vína sú vyrobené s vášňou a láskou. Obsahujú len hrozno a minimum síry,“ dodáva Darina Papillon. Gonepteryx vyniká svojou prirodzeným charakterom.
Ďalšie články

Nový Zéland je známy nielen krásnou prírodou a čistotou, ale aj kuchyňou, ktorá vychádza z darov mora, kvalitného mäsa a sviežeho ovocia. V spojení s tamojšími vínami vznikajú neopakovateľné chuťové zážitky. Prinášame vám päť typických jedál, ktoré si viete pripraviť aj doma, a odporúčania, ktoré vína Villa Maria sa k nim hodia najlepšie.

Nie vždy je po ruke barman a nie vždy je čas miešať náročné drinky. Aj doma však môžete zažiť atmosféru koktailového baru – stačí otvoriť fľašu Barback’s. Táto novinka v ponuke WinePlanet prináša hotové koktaily vo fľaši, pripravené podľa originálnych receptúr skúsených barmanov.
Celú kolekciu Barback’s nájdete u nás: Barback’s na WinePlanet

Slovensko síce patrí medzi menšie vinohradnícke oblasti v rámci Európy, no napriek tomu ponúka pestrosť. Šesť vinohradníckych oblastí rozprestierajúcich sa od Bratislavy až po Tokaj tvoria mozaiku ktorá odzrkadľuje charakter slovenských vín. Víno tu nie je len nápojom, ale aj súčasťou kultúry a životného štýlu.