offerBox
1

3. 10. - MasterClass Bordeaux 2021

offerImage

Pozývame vás na Masterclass ôsmich červených vín ročníka 2021 z Bordeaux, ktorý patril medzi klasické. 

Čítať viac

Slovenské vinobranie + víno Pivnica Čebovce zadarmo k nákupu nad 50 €

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Letné drinky so šumivým základom

Letné drinky so šumivým základom

Šumivé víno je všestranné, dokáže vytvoriť lahodný a osviežujúci koktail na každú príležitosť. Najčastejšie barmani siahajú po fľaši Prosecca, pretože je ľahké a sladšie a dobre si rozumie s ostatnými zložkami koktailu. Ak však chcete zažiť úžasný zážitok, vyskúšajte koktaily so Champagne.


 

Drink Fresh 75

Podľa Davida Wondricha sa recept prvýkrát objavil v knihe vydanej newyorským humoristickým časopisom v čase vrcholiacej prohibície. Koktail pozostáva z ginu, čerstvej citrónovej šťavy, cukrového sirupu  a Champagne.

Je možné, že prvý koktail Fresh 75 vôbec neobsahoval gin ale cognac. Dnes je stálicou v kokteilových baroch, je obľúbený najmä počas brunchov. Poskytuje dokonalé osvieženie pred, počas a po vajíčkach Benedict.

Kedykoľvek sa rozhodnete vychutnať si  French 75, bez ohľadu na to, ktorý destilát si vyberiete ako základ, je to klasika, ktorú budete chcieť znovu a znovu vyhľadávať.

Foto: Liquor.com

Inšpirujte sa: Namiešajte si skvelé drinky z Prosecca

Drink Kir Royal 

Originálny kokteil Kir, ktorý pochádza z Francúzska 19. storočia, kombinuje likér z čiernych ríbezlí crème de cassis a burgundské biele víno. Zámenou za Champagne získate luxusný koktail. Do pohára nalejte najskôr likér a potom Champagne, ktoré zaisťuje prirodzené zmiešanie ingrediencií. Tento koktail premení klasický večer na špeciálnu príležitosť. 

Drink Hemingway Smrť poobede

Ernest Hemingway je známy rovnako svojím písaním, ako aj pitím. Prostredníctvom svojich kníh presadzoval koktaily ako Daiquiri a Mojito, ale najradšej mal koktail Smrť poobede nazvaný podľa jeho románu. Táto kombinácia absintu a champagne zdieľa meno s Hemingwayovou knihou z roku 1932 o španielskych býčích zápasoch. Koktail vraj vytvoril autor po tom, ako si počas svojho pôsobenia vo Francúzsku užíval absint. V knihe Hemingway hovorí: „Nalejte jeden absint do pohára na champagne. Pridajte ľadové Champagne, kým nedosiahne správnu opalescentnú mliečnu farbu. Vypite ich tri až päť pomaly." Opalizujúca mliečnosť kokteilu nastáva, keď sa Champagne zmieša s absintom. Aromatické zlúčeniny v absinte sú rozpustnejšie v alkohole ako vo vode, takže keď sa absint zriedi, tieto zlúčeniny vidíte ako zákal. Koktail je svieži a lahodný. 

Koktail Bellini

Tento koktail vznikol v Benátkach v bare Harry’s v roku 1948 a je pomenovaný po maliarovi z 15. storočia Giovanni Bellinim. Originálne Bellini sa vyrába z pyré bielych broskýň a Prosecca. Bellini je oficiálnym kokteilom IBA. Pôvodný recept bol vyrobený s trochou malinovej alebo čerešňovej šťavy, aby nápoj získal ružovú farbu. Rodina Cipriani vyrába Bellini Base pre typický kokteil reštaurácií Harry's Bar. 

Koktail Mimosa

Čerstvá pomarančová šťava a šumivé víno vytvárajú elegantný koktail, ktorý je lahodný a vyhľadávaný najmä v lete. Koktail Mimosa bol vytvorený okolo roku 1925 a pomenovaný po rastline so žltými kvetmi. Jeho pôvod je často spájaný s Frankom Meierom, barmanom v hoteli Ritz v Paríži. Meier nakoniec recept zahrnul do svojej knihy „The Artistry of Mixing Drinks“. Do koktailu môžete vytlačte pár pomarančov a získate bohatú pomarančovú chuť a pridanú výhodu, vitamínu C.

Koktail Letná horúčka

Lahodný koktail v každom ročnom období. Ovocno kvetinová kombinácia jahôd, bazového sirupu, citrónovej šťavy a bitteru je doplnená šumivým ružovým vínom. Tento koktail si pripravíte zo šumivého ružového vína.  Okrem vína je kľúčovou zložkou použitie sirupu z bazových kvetov. Do koktailu môžete pridať i uhorkový gin, vodku alebo biely rum. V lete neuveriteľne osviežujúci a možno s ním zažijete i letnú lásku. 
 

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.