Bryndzová pena s bagetou a májový TIP na víno
02. 05. 2023Májová bryndza sa pokladá za tú najchutnejšiu a najzdravšiu. Lenka pre vás pripravila veľmi ľahkú, ale o to chutnejšiu bryndzovú penu, ku ktorej sa skvele hodí slovenský sekt z vinárstva Hacaj Feteasca Regala Extra Dry 2018.
Ako chutia nové vína z Karpatskej Perly ročníka 2022
25. 04. 2023Vinárstvo Karpatská Perla zo Šenkvíc prichádza s novými vínami ročníka 2022. Vína tohto ročníka sú vyrobené zo zdravého hrozna s certifikátom BIO kvality. Napriek extrémnym prejavom počasie, vína majú prirodzený a svieži charakter.
Pred týždňom sme ochutnali nové vína Karpatskej Perly, dojmy pre vás spísala naša somelierka Denisa Šutáková.
Piemme Limoncello - zlato zo Sorrenta
24. 04. 2023Piemme je líder v agropotravinárskom sektore, ktorý vyrába Limoncello, likéry rešpektujúce tradície a tiež Babu. Piemme je od roku 1986 nesporným lídrom vo výrobe Limoncella, ktoré možno právom považovať za zlato Sorrenta.
Veľká zlatá medaila pre Rosé zo Chateau Rúbaň - rozhovor s Petrom Kecskésom
20. 04. 2023Rosé Chateau Rúbaň získalo veľkú zlatú medailu na prestížnej svetovej súťaži ružových vín Vinalies Mondial du Rosé a zaradilo sa tak medzi svetovú špičku. Prečítajte si o tomto vinárstve v rozhovore s Petrom Kecskésom zo Château Rúbaň.
Limitovaná akcia -15% Chateau Rúbaň Cabernet Sauvignon Rose 2022
Hubové rizoto s grilovaným steakom a TIP na víno
20. 04. 2023Blíži sa čas vytiahnuť a vyčistiť si gril, pripraviť sa na sezónu grilovania. Základom okrem grilu je aj kvalitné mäso. Pripravte si steak z hovädzej roštenky podľa Lenky s krémovým hubovým rizotom. A samozrejme ku kvalitnému steaku ide ruka v ruke kvalitné víno. Dnes som pre vás vybrala víno z Čile, z oblasti Acochagua Costa Pinot Noir z vinárstva Erraruziz.