Postup
1. Ako prvé si rozmixujeme sušienky. Pridáme maslo, ktoré má izbovú teplotu a vypracujeme cesto.
2. Pripravíme si okrúhlu tortovú formu (priemer 23 cm ) a vyložíme papier na pečenie, ale iba spodok formy. Boky formy sú bez papiera, tie potrieme maslom.
3. Vložíme sušienkový korpus a pekne uhladíme lyžicou. Rovnomerne pokryté, dáme na 10 minút pred piecť na 180° C .
4. Pripravíme si krémovú náplň. Bielu čokoládu opatrne rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
5. V mixéri na nízke otáčky vyšľaháme syr s kyslou smotanou a cukrom do hladka. Opatrne vlejeme rozpustenú bielu čokoládu spolu s vanilkou.
6. Nakoniec po jednom zašľaháme aj vajíčka. Krém nalejeme na predpečený korpus a uhladíme stierkou. Cheesecake pečieme vo vodnom kúpeli.
7. Obalíme formu alobalom , tak aby sa tam nedostala voda. Formu vložíme do hlbšieho pekáča a opatrne nalejeme teplú vodu do polovice formy.
8. Cheesecake pečieme pri teplote 150 C 55-60 min, stred by mal byť stuhnutý a len mierne sa chvieť, keď formou ľahko zatrasieme.
9. Potom ho necháme hodinu odpočívať vo vypnutej rúre a nakoniec niekoľko hodín vychladíme v chladničke.
Na druhý deň si spravíme malinové pyré.
1. Do rajnice dáme maliny, cukor a privedieme k varu. Ponorným mixérom rozmixujeme.
2. Vo vode si zmiešame škrob a opatrne vylejeme do rajnice a miešame pokiaľ nám plnka jemne nezhustne.
3. Necháme ju mierne vychladnúť a vylejeme na cheesecake.
4. Opäť ho vložíme do chladničky aspoň na 30 minút, pokiaľ nám plnka nestuhne.
Servírovanie - Malinový cheesecake pomocou noža namočeného do horúcej vody nakrájame, ozdobíme malinami a nasekanými pistáciami.