Nový Zéland je známy nielen krásnou prírodou a čistotou, ale aj kuchyňou, ktorá vychádza z darov mora, kvalitného mäsa a sviežeho ovocia. V spojení s tamojšími vínami vznikajú neopakovateľné chuťové zážitky. Prinášame vám päť typických jedál, ktoré si viete pripraviť aj doma, a odporúčania, ktoré vína Villa Maria sa k nim hodia najlepšie.

Champagne Palmer Rosé Solera získalo 98 bodov IWSC
Sme radi, že vám môžeme oznámiť, že Champagne Palmer Rosé Solera bolo najlepšie hodnoteným vínom na tohtoročnej prestížnej súťaži International Wine & Spirits Competition s vynikajúcim hodnotením 98 bodov. Najlepšie skóre súťaže a perfektné načasovanie pre letnú sezónu.
Výsledky IWSC 2024 Wine sú vonku. Porota zložená z viac ako 120 medzinárodných porotcov, vrátane Masters of Wine a Masters of Sommeliers rozhodovalo o najlepších vínach. Členovia hodnotiacej komisie vín boli Alex Hunt MW, Alistair Cooper MW, Dirceu Vianna Junior MW, Essi Avellan MW, John Hoskins MW, Mick O'Connell MW, Sarah Abbott MW. 57 % tvorili poprední maloobchodníci zo Spojeného kráľovstva, 26 % majitelia z osvedčených barov a reštaurácií, 6 % novinári a pedagógovia venujúci sa vínu.
Porota opísala Champagne Palmer & Co Rosé Solera ako: „Elegantné Champagne s ovocným, aromatickým profilom. V chuti zrelé červené letné ovocie. Intenzita ovocia pokračuje po celú dobu s pridaním jemne krémovej textúry. Nebeské a štýlové Champagne.”
Champagne Palmer & Co. Rosé Solera
Unikátne ružové Champagne, ktoré vzniká pridaním rezervných vín (8%) vyzrievajúcich spôsobom Solera. Základom je hrozno z Riceys. Na kvasinkách vyzrieva 3 roky (Magnum 5 rokov). Podiel rezervných vín je 35%. Dozáž je na úrovni 8g/l. Senzoricky kombinuje ušľachtilosť, ovocnosť a finesu s dotykom korenistých tónov. 45% Chardonnay, 40% Pinot Noir a 15% Pinot Meunier.
Vinárstvo Champagne Palmer & Co.
V roku 1947 sa 7 etablovaných vinohradníkov v Champagne rozhodlo spojiť svoje sily a vytvoriť spoločnosť Palmer & Co. Spoločne zdieľali túžbu po dokonalosti a víziu vytvoriť vinárstvo známe svojou vášňou pre harmóniu, rovnováhu a snahu o dokonalosť. Dnes tieto vlastnosti stále definujú štýl Champagne Palmer& Co. Zachovať prirodzenú eleganciu, ktorá nielen trvá, ale sa aj rozvíja a zdokonaľuje.
Ekologická výroba vína je prioritou vinárstva. Okrem certifikácie HVE3 a VDC podporuje udržateľné vinohradnícke postupy a zachovanie biodiverzity prírodného prostredia a kvality pôdy. Viac ako 50 % vinohradov vo vlastníctve Palmer & Co. má certifikáciu VDC a HVE3 a cieľom dosiahnuť 100 % v roku 2023. Champagne Palmer & Co má ako jedno z mála vinárstiev certifikáciu HQE (High Environmental Quality) v Champagne.
Champagne Palmer & Co. vlastní 220 hektárov viníc s označením Premier a Grand Cru v oblasti Montagne de Reims (Mailly, Verzenay, Rilly-la-Montagne, Chigny-les-Roses, Ludes, Villers-Marmery a Trépail). Oblasti Côte de Sézanne, Côte des Bar a Marne dopĺňajú mozaiku. Premier a Grand Crus predstavujú viac ako 50 % vinohradov.
Ďalšie články

Nie vždy je po ruke barman a nie vždy je čas miešať náročné drinky. Aj doma však môžete zažiť atmosféru koktailového baru – stačí otvoriť fľašu Barback’s. Táto novinka v ponuke WinePlanet prináša hotové koktaily vo fľaši, pripravené podľa originálnych receptúr skúsených barmanov.
Celú kolekciu Barback’s nájdete u nás: Barback’s na WinePlanet

Slovensko síce patrí medzi menšie vinohradnícke oblasti v rámci Európy, no napriek tomu ponúka pestrosť. Šesť vinohradníckych oblastí rozprestierajúcich sa od Bratislavy až po Tokaj tvoria mozaiku ktorá odzrkadľuje charakter slovenských vín. Víno tu nie je len nápojom, ale aj súčasťou kultúry a životného štýlu.

Keď sa povie Záhorie, milovníkom vína sa okamžite vybaví Skalický rubín – červené víno s jedinečným charakterom, ktorého pôvod je viazaný na vinohradnícku oblasť okolo Skalice. A práve toto víno tvorí srdce ponuky Vinárstva Tureček z Vrádišťa.