Milujete čokoládu? My tiež! Stačí, ak si teraz kúpite aspoň jednu čokoládu Venchi, a ste v hre o luxusné čokoládové balíčky, ktoré rozžiaria váš Mikulášsky deň.
Súťaž prebieha na eshope a vo všetkých predajniach WinePlanet počas celého Novembra!
V Palmer & Co. vždy pracovali na zlepšovaní kvality svojich Champagne. S vášňou kombinujú odrody, polohy i ročníky až kým nedosiahnu dokonalé cuvée, ktoré odráža ich prácu nielen vo vinohrade, ale aj v pivnici. Pôdy bohaté na kriedu, ľudské umenie a klimatické podmienky spoločne vytvoria symfóniu chutí. Pokračujúci úspech Palmer & Co dokazuje, že všetky prvky hrajú zásadnú úlohu pri vytváraní vynikajúceho Champagne.
V roku 1947 sa sedem etablovaných vinohradníkov v Champagne rozhodlo spojiť svoje sily a vytvoriť spoločnosť Palmer & Co. Vlastnili vinice v kategórii Premier a Grand Cru v srdci Montagne de Reims. V roku 1959 kúpili pivnice v Reims. Postupne získavali ďalšie zariadenia, keď sa naskytli príležitosti, čím položili základ pre rozvoj spoločnosti. Dnes patrí Palmer & Co s viac ako 220 hektármi viníc v 40 rôznych crus k významným a prosperujúcim vinárstvam v Champagne.
Kľúčovou súčasťou kvality Champagne sú pôdy. Krieda v pôdach má veľmi zvláštnu afinitu k vinohradom, je porézna a zároveň priepustná. To chráni vinič v období sucha s dostatočnými zásobami vlahy a napriek tomu sa počas vlhkého počasia nepremočí. Okrem toho sú pôdy v pohorí Montagne de Reims bohaté na vápenaté usadeniny. Vysoký obsah vápnika podporuje nízke pH. Poskytuje sviežosť a minerálny charakter, ktoré definujú šumivé vína.
Palmer & Co je známy kvalitou Champagne Amazone de Palmer, zmes Chardonnay a Pinot Noir v gastronomickom štýle. Pre mnohých Cuvée Palmer & Co Grands Terroirs 2015 predstavuje vrchol. Grands Terroirs sú vyrobené len v najlepších ročníkoch.
TIPY na Champagne Palmer - Champagne Palmer & Co. Grands Terroirs 2015, Champagne Palmer & Co. Amazone de Palmer & Co.
Xavier Berdin a jeho tím sú zástancami predĺženého vyzrievania vín na jemných kaloch a vytvárajú veľkorysý a výrazný štýl Champagne. Pomalé vyzrievanie na kaloch dodáva Champagne komplexnosť. Jednou z najdôležitejších inovácií Palmer & Co je prijatie systému zrenia tvz. solera.
Systém, ktorý sa tradične používa na výrobu sherry. Mladé základné vína zrejú v dubových sudoch šesť až osem mesiacov, následne sa zmiešajú so staršími vínami z tankoch. Červené víno zo systému Solera sa používa k výrobe Rosé Reserve. Chardonnay zo Solery sa používa do rezervných vín Brut Reserve a tiež ako dozážny likéri v čase degoržovania. Pinot Noir zo Solery nájdete v Blanc de Noirs.
TIPY na Champagne Palmer - Champagne Palmer & Co. Rosé Solera, Champagne Palmer & Co. Blanc de Noirs, Champagne Palmer & Co. Brut Réserve
Milujete čokoládu? My tiež! Stačí, ak si teraz kúpite aspoň jednu čokoládu Venchi, a ste v hre o luxusné čokoládové balíčky, ktoré rozžiaria váš Mikulášsky deň.
Súťaž prebieha na eshope a vo všetkých predajniach WinePlanet počas celého Novembra!
Jedným z najlepšie hodnotených argentínskych vín z odrody Cabernet Franc je Rutini Gualtallary. O tom, či toto víno môže vyzvať na súboj ikonu Malbecu – Apartado, sme sa mali možnosť presvedčiť na októbrovom Masterclasse „Rutini Cabernet Franc vs. Malbec“. Sedem vín zo šiestich ročníkov. MasterClassom nás sprevádzali exportný manažér Rutini Emiliano Magariños a Rastislav Šuták, somelier spoločnosti Corner & Co., Wineplanet.sk.
Kto povedal, že iba mäso sa hodí k vínu? Vegetariánske jedlá dokážu byť rovnako bohaté, plné textúr a vôní – a keď sa správne skombinujú s vínom, vzniká harmónia, ktorá prekvapí aj oddaných milovníkov tradičnej kuchyne. Značka Villa Maria predstavila niekoľko jednoduchých vegetariánskych receptov, ktoré sa výborne dopĺňajú s jej ikonickými vínami z Nového Zélandu. Nechajte sa inšpirovať štyrmi kombináciami jedál a vín, ktoré potešia nielen vegetariánov, ale každého, kto si rád dopraje sviežu a vyváženú chuť.
Obsah alkoholu vo víne je viac než len číslo na etikete, je to kľúčový prvok, ktorý formuje charakter, chuť a zážitok z vína.
Obsah alkoholu predstavuje percento etanolu (čistého alkoholu) vo víne. Táto hodnota je výsledkom fermentácie. Proces, pri ktorom kvasinky premieňajú prírodné cukry v hroznovej šťave na alkohol a oxid uhličitý. Tento fermentačný proces je základom výroby vína a formuje víno aj jeho konečný obsah alkoholu.