Slovenské vinobranie + víno Pivnica Čebovce zadarmo k nákupu nad 50 €

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Koktaily na báze Cavy

Koktaily na báze Cavy

Cava je šumivé víno zo Španielska, vyrobené tradičnou metódou kvasením vo fľaši. V posledných rokoch nadšenci koktailov v Spojenom kráľovstve začali skúmať všestrannosť Cavy. V tomto článku sa ponoríme do umenia vytvorenia jedinečných koktailov na báze Cavy.

Inšpirujte sa: Objavte svet Cava


Black Velvet

Black Velvet je kokteil vyrobený z kombinácie čierneho piva (často Guinness) a bieleho šumivého vína. Prvýkrát bol vyrobený barmanom z Brooks's Club v Londýne v roku 1861, aby smútil nad smrťou princa Alberta. Mal symbolizovať čierne pásky na rukách smútiacich. Dnes sa tento koktail netýka výlučne smútku.

Ingrediencie
•    250 ml Guinness
•    250 ml Hola! Organic Cava Brut
•    pohár typ Tom Collins

Postup 
Do polovice pohára nalejte Guinness a pomaly dolievajte vychladenou Cavou. 

C´est chick

Ingrediencie
•    50 ml vodky Absolut vodka 40%
•    15 ml ginu GINJOY 45%
•    Štipka soli alebo soľného roztoku a bazový kvet
•    Cava Agustí Torelló Mata Ubac Cava Gran Reserva 2018

Postup
Vodku zmiešajte s trochou ginu, štipkou soli a bazou. Pridajte štipku soľného roztoku, aby ste zvýraznili chuť. Koktail doplňte Cavou. Ozdobte citrónovou kôrou. 

 

Mimosa Margarita

Mimosa je obľúbený základ brunchov, známy svojou osviežujúcou kombináciou pomarančového džúsu a šumivého vína. Tajomstvo dokonalej mimózy na báze Cava je v ingredienciách.

Ingrediencie
•    Cava Freixenet Cordon Negro Brut
•    1 šálka tequily Olmeca Silver Tequila 35%
•    1/4 šálky triple sek
•    2 lyžice čerstvo vylisovanej limetkovej šťavy (asi dve limetky)
•    3 šálky pomarančového džúsu
•    2 pomaranče nakrájané na tenké plátky
•    soľ

Postup
Zmiešajte všetky ingrediencie vo veľkom džbáne a podávajte v pohároch so slaným okrajom. Ozdobte extra plátkami limetky alebo pomaranča.

Rossini

Rossini je typ miešaného nápoja vyrobený zo sladšieho šumivého vína a pyré z jahôd. Kokteil je najobľúbenejšou alternatívou klasického Bellini. Bol pomenovaný podľa talianskeho skladateľa 19. storočia Gioachina Rossiniho.

Ingrediencie
•    3 jahody
•    1 ČL cukru
•    citrónová šťava
•    Cava Hola! Organic Cava Barcelona Semi Seco

Postup
Jahody, citrónovú šťavu a cukor rozmixujte. Pridajte kvapku Cavy do flauty. Sirup a Cavu nalejte do šejkra, naplňte ľadom a jemne premiešajte. Precedíte do flauty a dolejete ešte Cavou.

 

Tornado

Tornado je pomerne silný miešaný nápoj, ktorý vytvára skvelý vizuálny dojem. Spôsob, akým sa pripravuje a podáva, je neoddeliteľnou súčasťou účinku a názvu nápoja. Keď to urobíte správne, budete mať vo vnútri pohára miniatúrny twister. 

Ingrediencie
•    20 ml vodky Absolut vodka 40%
•    15 ml bieleho vermútu 
•    70 ml jablko a harmanček Kombucha
•    20 ml bergamotového likéru
•    100 ml Cava Hola! Organic Cava Brut

Postup
Zmiešajte vodku s bergamotovým likérom a bielym vermútom. Zmiešajte jablko a harmanček Kombucha a Cavu. Všetky ingrediencie spolu zmiešajte, pretrepte. Dolejte Cavou. 

Cava Sangría

Cava Sangria je lahodná verzia klasickej španielskej sangrie. Tento osviežujúci koktail je ako stvorený na teplé letné večery.

Ingrediencie
•    Hrsť na kocky nakrájaného ovocia (jahody, broskyne a hrozno)
•    2 malé pomaranče nakrájané na tenké plátky
•    120 ml brandy Cardenal Mendoza Solera Gran Reserva 40%
•    120 ml broskyňového likéru
•    120 ml šťavy z bieleho hrozna
•    4 malé vetvičky čerstvej mäty
•    Cava PERELADA Cava Semi Sec

Postup
Zmiešajte na kocky nakrájané ovocie, pomaranče, brandy, likér, hroznovú šťavu a mätu vo veľkom džbáne. Nechajte vychladnúť aspoň 1 hodinu. Ovocnú zmes zalejeme Cavou, zamiešajte a servírujte sangriu do pohárov. 

 

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.