Blog na tému Weingut Frischengruber
Odísť z témyJesenná tekvicová polievka a vhodné víno
08. 10. 2024Existuje niečo viac upokojujúce počas melancholického jesenného večera ako tanier horúcej, krémovej tekvicovej polievky? V Riedli veria, že každý pokrm by mal byť zážitkom, od bohatej textúry tekvicovej polievky až po sofistikované kombinácie kvalitného vína podávaného v nádhernom skle. Plánujete príjemný večer pri ohni? Tento recept stelesňuje esenciu jesene. Pomôže vám vytvoriť pokrm, ktorý poteší vaše zmysly.
Spoznajte Veltlín či Grüner Veltliner
16. 08. 2022Grűner Veltliner - Veltlínske zelené je v Rakúsku najvýznamnejšou pestovanou bielou odrodou, ktorá zaberá takmer tretinu viníc a nie je ťažké pochopiť prečo. Je to odroda, ktorá má úspech v rôznych štýloch.
V 50. rokoch 20. storočia sa stala najrozšírenejšou odrodou vďaka zavedeniu vzdelávacieho systému Hochkultur Lenza Mosera.
Rakúske víno a grilovanie
16. 08. 2022Bez grilovačky by to nebolo leto! Odborníci sa zhodujú, že rozmanité vína z Rakúska sa výborne spájajú s klobásami, steakami a trhaným bravčovým mäsom, čo potvrdil aj majster sveta v grilovaní Adi Matzek.
Grilovanie však nie je len ideálnou príležitosťou otvoriť si fľašu bieleho alebo ružového vína. Na svoje si tu prídu aj milovníci červené vína.
Ochutnávame vína z Rakúska a Nemecka
30. 04. 2019Vysoká koncentrácia malých pestovateľov je zaručeným receptom na úspech. Toto platí pre vinárstva Rakúska a Nemecka, ktoré prinášajú vynikajúce vína so svojimi typickými zástupcami - Veltlíny a Rizlingy.
Inšpirujte sa výberom TOP vín Nemecka a Rakúska