Vínna Fiesta -40 %

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Vyhrajte pobyt a degustáciu vo vinárstve Karpatská Perla. Ako sa zapojiť?

Jesenná tekvicová polievka a vhodné víno

Jesenná tekvicová polievka a vhodné víno

Existuje niečo viac upokojujúce počas melancholického jesenného večera ako tanier horúcej, krémovej tekvicovej polievky? V Riedli veria, že každý pokrm by mal byť zážitkom, od bohatej textúry tekvicovej polievky až po sofistikované kombinácie kvalitného vína podávaného v nádhernom skle. Plánujete príjemný večer pri ohni? Tento recept stelesňuje esenciu jesene. Pomôže vám vytvoriť pokrm, ktorý poteší vaše zmysly. 


 

Krémová tekvicová polievka

Predstavte si zvodnú chuť tekvice, jemne okorenenú nádychom muškátového orieška a škorice, umocnenú bohatosťou smotany a štipkou čerstvo mletého korenia. Toto nie je obyčajná polievka, je to oslava chutí, ktorá evokuje teplo a pohodlie domova. 

Aké víno sa najlepšie hodí k tekvicovej polievke?

Pre skutočne rafinovaný zážitok skombinujte tekvicovú polievku s bielym vínom z Rakúska odrody Veltlínske zelené.

Veltlín známy svojim intenzívnym buketom a živou kyselinkou, krásne vyvažuje krémovú textúru polievky. Ak chcete pozdvihnúť zážitok z degustácie, naservírujte svoje víno v kalichoch Fatto A Mano od RIEDEL. Ich jedinečný dizajn zvýrazňuje vôňu a chuť vína a dodáva vášmu servisu elegantný nádych. Prevzaté z Riedel.

Víno: Zillinger HIRSCHENREYN Grüner Veltliner BIO 2020Weingut Frischengruber Grüner Veltliner Smaragd Ried Kirnberg 2022

Ingrediencie:

•    250 g tekvice (odporúča sa odroda Hokkaido)
•    1 jemne nakrájaná, stredná cibuľa
•    2 lyžice masla
•    700 ml (3 šálky) silného zeleninového alebo hovädzieho vývaru
•    250 ml (1 šálka) smotany
•    soľ, korenie, muškátový oriešok a škorica podľa chuti

Postup

Tekvicu ošúpte, zbavte jadierok a nakrájajte na kocky. Vo veľkom hrnci jemne poduste na masle nakrájanú cibuľu, kým nebude mäkká. Do hrnca pridajte kocky tekvice a vývar. Duste, kým tekvica nezmäkne (asi 20-30 minút). Pomocou tyčového mixéra zmes rozmixujte do hladkej hmoty. Primiešajte smotanu. Polievku dochutíte soľou, korením, muškátovým orieškom a škoricou podľa chuti. Pre extra nádych ozdobte praženými tekvicovými semienkami a pokvapkajte štajerským tekvicovým olejom.

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.