HalloWine -35%

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Práve prebieha inventúra skladu. Všetky objednávky budú expedované od 6. októbra 2025. Do tohto dátumu je blesková zásielka pozastavená. Ďakujeme za pochopenie.

Recepty s vínami Villa Maria

Recepty s vínami Villa Maria

Nechajte sa inšpirovať zaujímavými a chutnými receptami. A nezabudnite si naliať vína Villa Maria, ktoré jedlu dodajú to správne korenie.

Nenechajte si ujsť: 4. 7. - Párty s Villa Maria na Starej Vajnorskej


Ryba s bylinkovou panko strúhankou a hranolkami oblievanými pivom

Klasické jedlo, ktoré sa úžasne spája s vínom Private Bin Sauvignon Blanc.

Ingrediencie

4 ks čerstvého rybieho filé, ,3/4 šálky múky, 1 lyžička kuchynskej soli, 2 zľahka rozšľahané vajcia, 1 1/2 šálky panko strúhanky, 2 až 3 lyžice čerstvej, nasekanej petržlenovej vňate, olej na vyprážanie, 3/4 šálky bielej ryžovej múky, 1/4 šálky kukuričného škrobu, 1 lyžička mletej papriky, 1/2 lyžičky prášku do pečiva, 1/2 lyžičky cesnakového prášku, 1/2 lyžičky cibuľového prášku, 1/8 lyžičky kajánskeho korenia, čerstvo mleté čierne korenie, 1 šálka svetlého piva plzenského typu, 5 červených zemiakov, ošúpaných a nakrájaných na hranolky

Príprava

Nalejeme 7 až 10 centimetrov oleja do malého hrnca a zahrievajte na strednom ohni, kým nedosiahne 163 °C (325 °F). Veľký plech vystelieme papierovými utierkami. Pripravíme si marinádu na hranolky. V strednej miske zmiešame múku, kukuričný škrob, papriku, prášok do pečiva, cesnakový prášok, cibuľový prášok, kajenské korenie, 2 lyžičky soli a ½ lyžičky čierneho korenia. Pridajte pohár piva a miešajte do hladka. Po lyžičkách pridávame pivo, kým cesto nemá konzistenciu hustej masy. 

Pripravíme si rybu: Každé filé nakrájajme na dva alebo tri rovnaké prúžky. Vezmeme tri misky a do jednej zmiešajme múku a soľ, do druhej rozbijeme vajíčko a do poslednej primiešame strúhanku a petržlenovú vňať. Každý prúžok ryby namočíme najprv do múky, potom do vajíčka a nakoniec do strúhanky. Zakryté necháme v chladničke.

Zemiaky opatrne osušíme utierkou. Postupne ich vkladáme do oleja a smažíme asi 5 minút, alebo kým jemne nezhnednú. Hranolky vyberieme naberacou lyžicou a uložíme ich na papierovú utierku. Vystlaný plech posypeme niekoľkými štipkami soli. Zvýšime teplotu oleja na 350 °F (177 °C). Ponorme niekoľko čiastočne uvarených hranolčekov naraz do marinády, aby sa obalili. Pomocou vidličky namáčame obaľované zemiaky jeden po druhom do oleja. Smažíme ich 2 až 3 minúty alebo kým nie sú zlatohnedé. Vyberieme a položíme ich na nové papierové utierky, aby sa vysušili. Udržujme ich v teple. Ryby smažíme, do zlatista. 

Tip šéfkuchára: Rybu môžete piecť aj v rúre. Poukladajte ju na vystlaný plech. Pečte 10 až 12 minút pri teplote 177 °C (350 °F) alebo kým sa strúhanka sa jemne opečie.

Kuracie Pad Thai

Obľúbená klasika s klzkými rezancami, chrumkavými arašidmi a pikantnou limetkou. Najlepšie víno k tomuto receptu je Private Bin Pinot Gris.

Ingrediencie

300 gramov plochých ryžových rezancov, 1 veľké vykostené kuracie prsia bez kože, soľ a korenie, 2 vajcia, 1 šálka čerstvých fazuľových klíčkov, 1/3 šálky nakrájanej mladej, zelenej cibuľky, 1/4 šálky nakrájanej bielej cibule, 1/3 šálky nahrubo nasekaného koriandra, arašidy

Omáčka 

1/4 šálky kečupu, 2 lyžice rybacej omáčky, 2 lyžice cukru, 1 lyžička mletého cesnaku, 1 lyžička arašidového masla, šťava z 1 limetky, 1/2 lyžičky mletej červenej papriky, 1 lyžička sójovej omáčky 

Príprava

Uvaríme ploché ryžové rezance al dente podľa návodu na obale. Vykostené kuracie prsia bez kože naklepeme na hrúbku 1/2 palca a nakrájame na kúsky. Kuracie mäso osolíme a okoreníme podľa chuti. Kuracie mäso smažíme vo veľkom woku, miešame, kým sa neuvarí (asi 6-8 minút). Prenesieme kurča do misky a odložíme. Všetky ingrediencie na omáčku vyšľaháme. Na predhriatej panvici (kde ste varili kura) rozklepneme vajcia a necháme ich asi minútu smažiť. Potom ich rozbijeme lyžicou a pridáme cibuľu a fazuľové klíčky. Pridáme kuracie mäso, omáčku, rezance a premiešame, aby sa rezance obalili v omáčke. Vmiešame zelenú cibuľku a koriander. V prípade potreby ozdobíme arašidmi.

Grilovaná jahňacina a zelenina

Ku grilovanej jahňacine so zeleninou sa hodí Private Bin Pinot Noir. Je to jednoduché, nevyžaduje veľa prísad, ale určite sa v kuchyni budete cítiť ako superstar.

Ingrediencie

1/3 šálky balzamikového octu, 1 nasekaný strúčik cesnaku, 2 polievkové lyžice medu, 1/2 šálky čerstvej petržlenovej vňate, 3/4 šálky rastlinného oleja, 8 jahňacích kotliet, 2 lyžice olivového oleja, soľ a mleté korenie, 1 polievková lyžica čerstvého nasekaného nadrobno rozmarínu (alebo 1 čajová lyžička sušeného)

Príprava

Jahňacie kotlety potrieme olivovým olejom a posypeme soľou, mletým korením a rozmarínom. V kuchynskom robote zmiešame balzamikový ocot, cesnak, med a petržlenovú vňať. So spusteným procesorom pomaly prilievame rastlinný olej, kým sa zmes nespojí. Dochutíme soľou a korením podľa chuti a odstavíme. Omáčku rovnomerne rozdelíme do dvoch malých misiek. Kotlety zľahka prikryjeme alobalom, aby sa pri grilovaní nespálili. Grilujeme prikryté 10 až 12 minút, otočíme kliešťami a pokračujeme v pečení prikryté ďalších 10 až 12 minút. Odstránime jahňacinu z grilu a necháme mäso 5 minút postáť. Lyžičkou nalejeme polovicu omáčky na vrch kotlety a extra podávame omáčku na namáčanie. Ako prílohu použijeme grilovanú zeleninu.

Recepty a foto prevzaté z Villamariawines.com

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.