Cenový hit týždňa

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Párty s Villa Maria, už 4.7. Pozrieť vstupenky

Recepty s vínami Villa Maria

Recepty s vínami Villa Maria

Nechajte sa inšpirovať zaujímavými a chutnými receptami. A nezabudnite si naliať vína Villa Maria, ktoré jedlu dodajú to správne korenie.

Nenechajte si ujsť: 4. 7. - Párty s Villa Maria na Starej Vajnorskej


Ryba s bylinkovou panko strúhankou a hranolkami oblievanými pivom

Klasické jedlo, ktoré sa úžasne spája s vínom Private Bin Sauvignon Blanc.

Ingrediencie

4 ks čerstvého rybieho filé, ,3/4 šálky múky, 1 lyžička kuchynskej soli, 2 zľahka rozšľahané vajcia, 1 1/2 šálky panko strúhanky, 2 až 3 lyžice čerstvej, nasekanej petržlenovej vňate, olej na vyprážanie, 3/4 šálky bielej ryžovej múky, 1/4 šálky kukuričného škrobu, 1 lyžička mletej papriky, 1/2 lyžičky prášku do pečiva, 1/2 lyžičky cesnakového prášku, 1/2 lyžičky cibuľového prášku, 1/8 lyžičky kajánskeho korenia, čerstvo mleté čierne korenie, 1 šálka svetlého piva plzenského typu, 5 červených zemiakov, ošúpaných a nakrájaných na hranolky

Príprava

Nalejeme 7 až 10 centimetrov oleja do malého hrnca a zahrievajte na strednom ohni, kým nedosiahne 163 °C (325 °F). Veľký plech vystelieme papierovými utierkami. Pripravíme si marinádu na hranolky. V strednej miske zmiešame múku, kukuričný škrob, papriku, prášok do pečiva, cesnakový prášok, cibuľový prášok, kajenské korenie, 2 lyžičky soli a ½ lyžičky čierneho korenia. Pridajte pohár piva a miešajte do hladka. Po lyžičkách pridávame pivo, kým cesto nemá konzistenciu hustej masy. 

Pripravíme si rybu: Každé filé nakrájajme na dva alebo tri rovnaké prúžky. Vezmeme tri misky a do jednej zmiešajme múku a soľ, do druhej rozbijeme vajíčko a do poslednej primiešame strúhanku a petržlenovú vňať. Každý prúžok ryby namočíme najprv do múky, potom do vajíčka a nakoniec do strúhanky. Zakryté necháme v chladničke.

Zemiaky opatrne osušíme utierkou. Postupne ich vkladáme do oleja a smažíme asi 5 minút, alebo kým jemne nezhnednú. Hranolky vyberieme naberacou lyžicou a uložíme ich na papierovú utierku. Vystlaný plech posypeme niekoľkými štipkami soli. Zvýšime teplotu oleja na 350 °F (177 °C). Ponorme niekoľko čiastočne uvarených hranolčekov naraz do marinády, aby sa obalili. Pomocou vidličky namáčame obaľované zemiaky jeden po druhom do oleja. Smažíme ich 2 až 3 minúty alebo kým nie sú zlatohnedé. Vyberieme a položíme ich na nové papierové utierky, aby sa vysušili. Udržujme ich v teple. Ryby smažíme, do zlatista. 

Tip šéfkuchára: Rybu môžete piecť aj v rúre. Poukladajte ju na vystlaný plech. Pečte 10 až 12 minút pri teplote 177 °C (350 °F) alebo kým sa strúhanka sa jemne opečie.

Kuracie Pad Thai

Obľúbená klasika s klzkými rezancami, chrumkavými arašidmi a pikantnou limetkou. Najlepšie víno k tomuto receptu je Private Bin Pinot Gris.

Ingrediencie

300 gramov plochých ryžových rezancov, 1 veľké vykostené kuracie prsia bez kože, soľ a korenie, 2 vajcia, 1 šálka čerstvých fazuľových klíčkov, 1/3 šálky nakrájanej mladej, zelenej cibuľky, 1/4 šálky nakrájanej bielej cibule, 1/3 šálky nahrubo nasekaného koriandra, arašidy

Omáčka 

1/4 šálky kečupu, 2 lyžice rybacej omáčky, 2 lyžice cukru, 1 lyžička mletého cesnaku, 1 lyžička arašidového masla, šťava z 1 limetky, 1/2 lyžičky mletej červenej papriky, 1 lyžička sójovej omáčky 

Príprava

Uvaríme ploché ryžové rezance al dente podľa návodu na obale. Vykostené kuracie prsia bez kože naklepeme na hrúbku 1/2 palca a nakrájame na kúsky. Kuracie mäso osolíme a okoreníme podľa chuti. Kuracie mäso smažíme vo veľkom woku, miešame, kým sa neuvarí (asi 6-8 minút). Prenesieme kurča do misky a odložíme. Všetky ingrediencie na omáčku vyšľaháme. Na predhriatej panvici (kde ste varili kura) rozklepneme vajcia a necháme ich asi minútu smažiť. Potom ich rozbijeme lyžicou a pridáme cibuľu a fazuľové klíčky. Pridáme kuracie mäso, omáčku, rezance a premiešame, aby sa rezance obalili v omáčke. Vmiešame zelenú cibuľku a koriander. V prípade potreby ozdobíme arašidmi.

Grilovaná jahňacina a zelenina

Ku grilovanej jahňacine so zeleninou sa hodí Private Bin Pinot Noir. Je to jednoduché, nevyžaduje veľa prísad, ale určite sa v kuchyni budete cítiť ako superstar.

Ingrediencie

1/3 šálky balzamikového octu, 1 nasekaný strúčik cesnaku, 2 polievkové lyžice medu, 1/2 šálky čerstvej petržlenovej vňate, 3/4 šálky rastlinného oleja, 8 jahňacích kotliet, 2 lyžice olivového oleja, soľ a mleté korenie, 1 polievková lyžica čerstvého nasekaného nadrobno rozmarínu (alebo 1 čajová lyžička sušeného)

Príprava

Jahňacie kotlety potrieme olivovým olejom a posypeme soľou, mletým korením a rozmarínom. V kuchynskom robote zmiešame balzamikový ocot, cesnak, med a petržlenovú vňať. So spusteným procesorom pomaly prilievame rastlinný olej, kým sa zmes nespojí. Dochutíme soľou a korením podľa chuti a odstavíme. Omáčku rovnomerne rozdelíme do dvoch malých misiek. Kotlety zľahka prikryjeme alobalom, aby sa pri grilovaní nespálili. Grilujeme prikryté 10 až 12 minút, otočíme kliešťami a pokračujeme v pečení prikryté ďalších 10 až 12 minút. Odstránime jahňacinu z grilu a necháme mäso 5 minút postáť. Lyžičkou nalejeme polovicu omáčky na vrch kotlety a extra podávame omáčku na namáčanie. Ako prílohu použijeme grilovanú zeleninu.

Recepty a foto prevzaté z Villamariawines.com

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.