offerBox
1

3. 5. - Degustácia vín El Coto s 5-chodovou večerou v Hoteli Elizabeth

offerImage

Pozývame vás na degustáciu vín El Coto do Hotela Elizabeth, ktorý sa nachádza v srdci mesta Trenčín priamo pod stredovekým hradom. Môžete sa tešiť na kvalitné španielske vína El Coto, ktoré budú podávané k 5-chodovej degustačnej večeri. 

Čítať viac

3+1 ZADARMO na ovocné vína Miluron s kódom RIBEZLA

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Novinky z vinárstva Albert Bichot

Novinky z vinárstva Albert Bichot

Prvýkrát na Slovensku v portfóliu spoločnosti Corner/Wineplanet.sk môžete ochutnať dve nové vína z vinárstva Albert Bichot. Clos de la Roche Grand Cru 2017 a Domaine du Clos Frantin Echezeaux Grand Cru BIO 2018.

TIP: Poznajte na blogu Poklady vinárstva Albert Bichot


 

Albert Bichot je dôležitým obchodníkom aj pestovateľ v Burgundsku. Hospodári na 100 ha vinohradov, väčšina z nich patrí k tomu najlepšiemu v rámci apelácie. Albert Bichot vlastní šesť výnimočných vinárstiev s najlepšími burgundskými terroirmi v Chablis, Côte de Nuits, Côte de Beaune, Côte Chalonnaise a Beaujolais. 

Domaine du Clos Frantin tvorí 7,3 ha, krásna usadlosť z 18. storočia sa nachádza v Nuits-Saint-Georges v srdci Côte de Nuits. Vinohrady sú od roku 2012 certifikované v bio kvalite a počnúc ročníkom 2018 budú mať všetky vína označenie „organic“. Vinárstvo je vybavené moderným vinifikačným zariadením, ktoré umožňuje rešpektovať tradičné postupy. Práca s gravitáciou nahradila mechanické operácie, aby sa lepšie rešpektovala kvalita a aromatický potenciál hrozna. Hrozno Echezeaux Grand Cru BIO pochádza z (1ha) parcely Les Champs Traversins. Pôda obsahuje hnedý vápenec a zmes štrku s pieskom. Relatívne svažitá expozícia umožňuje perfektné dozrievanie hrozna a blízkosť Orveaux údolia (combes) vynikajúcu harmóniu, eleganciu a zároveň precíznosť. V ročníku 2018 pridáva na bohatosti a koncentrácii. Dlhý, minerálny záver. Mimoriadny potenciál na archiváciu. Prvý ročník s certifikátom BIO. Ukázať víno na eshope.

Grand Cru Clos de la Roche sa nachádza v severnej časti Morey-Saint-Denis pri Gevrey-Chambertin. V Morey je to najväčšie Grand Cru. Vápenatá pôda obsahuje množstvo skál (roche) podľa čoho je vinohrad pomenovaný. Clos de la Roche je najväčšie Grand Cru v apelácii Morey-Saint-Denis. Vína z neho oplývajú štruktúrou, vrstevnatosťou a jemnosťou zároveň. Aromaticky veľmi komplexné a vyzrievaním veľmi rafinované. Na vrchole bývajú po 15 - 20 rokoch vyzrievania. Ukázať víno na eshope.

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.