Postup
1. Ako prvé si vytiahneme z chladničky panenku. Umyjeme a osušíme, očistíme od blán.
2. Ochutíme soľou a mletým farebným korením. Necháme ju aspoň 30 minút odpočívať na kuchynskej doske.
3. Zatiaľ si spravíme omáčku z červených paprík - Červené papriky rozkrojíme na polovice, očistíme od semiačok a poukladáme ich do zapekacej misy kožou hore.
4. K nim vložíme strúčiky cesnaku v šupke, nakrájanú cibuľu na kolieska, tymián. Osolíme a okoreníme.
5. Vložíme do vyhriatej rúry na 200 °C a pečieme asi 30 minút. Medzi tým si dáme variť zemiaky v šupke na krokety.
6. Z upečených paprík odstránime šupky, nakrájame ich na menšie časti a preložíme do väčšej misky spolu s upečenou cibuľou a cesnakom.
7. Pomaly prilievame vývar a s ponorným mixérom mixujeme. Vznikne nám jemná papriková omáčka.
8. Uvarené zemiaky necháme vychladnúť. Zemiaky ošúpeme, nastrúhame na tenkom strúhadle a vložíme do misky.
9. Pridáme k nim mleté škvarky a 2 lyžice hladkej múky, soľ podľa chuti. Zo zemiakovej zmesi vytvoríme väčšie guľky.
10. Obalíme ich vo vajíčku a v panko strúhanke. Na rozohriatom oleji vysmažíme do zlatista.
11. Na druhej rozohriatej panvici si opečieme panenku so všetkých strán asi 5 minút a vložíme do alobalu. Necháme 10 minút odpočívať a môžeme podávať.
Servírovanie - Na plytký tanier vložíme krokety, omáčku a panenku. Posypeme mikro bylinkami.