Mas d'en Gil je výsledkom troch historických etáp, ktoré priniesli výnimočné vlastnosti pre vinohradníctvo, vinárstvo a obchod s vínom v oblasti Priorat.
Exkluzívne jesenné drinky
K jesennému, chladnejšiemu obdobiu neodmysliteľne patria okrem teplých ponožiek a deky i drinky, ktoré nás zahrejú a navodia príjemnú atmosféru. Ak vám už nechutí piť počas jesenne len čaje a radi experimentujete, vyskúšajte exkluzívne jesenné koktaily.
Jesenné počasie je charakteristické únavo,u a všade na vás číhajú choroby zo zmien počasia a aj z nedostatku slnečných lúčov. Vitamíny a energia sa však dajú doplniť aj kreatívne a chutne.
Možno je to zmenou teplôt, možno striedajúcimi sa farbami ročného obdobia, ale máme chuť na klasické sezónne chute, ako je jablkový mušt, tekvica a korenie na pečenie. Nehovoriac o návrate k niektorým z hnedých destilátov, ktoré sme možno v slnečnom období zanedbávali. Či už ide o horúci drink, ktorý udrží vaše ruky v teple, alebo drink s jesennou tematikou, prinášame jedny z najlepších jesenných drinkov, ktoré si môžete pripraviť aj doma.
Autumn Fizz
Autumn Fizz je dokonalý spôsob, ako osláviť zmenu ročných období. Lahodný jesenný drink je dokonalou zmesou byliniek a jesennej chuti.
Ingrediencie:
• 60 ml ginu GINJOY 45%
• 10 ml citrónovej šťavy
• agávový nektár (podľa chuti)
• cider ALPL Golden Times
• tymián a jablko na ozdobu
Postup
Nalejte gin do šejkra, pridajte citrónovú šťavu a agávový nektár. Pretrepte a potom nalejte do vysokého pohára. Dolejte cidrom. Ozdobte čerstvým tymianom a plátkom jablka.
Sloe gin fizz
Výborný koktail na báze trnkového ginu, ktorý si najlepšie vychutnáte počas „babieho leta“.
Ingrediencie:
• 50 ml sloe ginu Monkey 47 Sloe gin 29%
• 25 ml citrónovej šťavy
• 2 ČL cukrového sirupu
• ľad
• Prosecco Reya Prosecco
• plátok citróna
• čerstvé alebo mrazené černice
Postup
Nalejte gin, citrónovú šťavu a cukrový sirup do šejkra a naplňte kockami ľadu. Dobre pretrepte a potom sceďte do vysokého pohára. Dolejte Proseccom a jemne premiešajte. Ozdobte plátkom citróna a ostružinou.
Whiskey Sour
Jeden z najpopulárnejších jesenných koktailov. Whisky Sour sa tradične vyrába z whisky, citrónovej šťavy, cukru a vaječného bielka. Whisky zahreje vaše telo i dušu.
Ingrediencie:
• 60 ml bourbonu Koval Bourbon Whiskey Organic 47%
• 25 ml citrónovej šťavy, čerstvo vylisovanej
• 15 ml jednoduchého sirupu
• vaječný bielok (voliteľné)
Postup
Pridajte bourbon, citrónovú šťavu, jednoduchý sirup a vaječný bielokdo šejkra a pretrepte nasucho 30 sekúnd bez ľadu. Pridajte ľad a znova pretrepávajte 15–20 sekúnd. Preceďte do pohára.
Orange Hot Chocolate
Nie je nič lepšie ako popíjať luxusnú horúcu čokoládu pri krbe. Kombinácia kvalitnej tmavej čokolády a rumu pôsobí proti stresu a jesennej melanchólií.
Ingrediencie:
• 50 ml rumu Blue Stamp 42%
• 300 ml plnotučného mlieka
• 100 g tmavej čokolády
• 75 ml smotany na šľahanie
• 1 strúhaný pomaranč
Postup
Mlieko a pomarančovú kôru jemne zohrejte na panvici, kým nezačne vrieť. Odstavte z ohňa a nechajte 5 minút lúhovať. Potom scedíte kôru. Pridajte tmavú čokoládu a miešajte, kým sa neroztopí. Vmiešajte smotanu a vráťte na sporák. Pridajte rum a podávajte.
Ďalšie články
Halloween je jedným z komerčne najúspešnejších sviatkov v celosvetovom meradle. Kto povedal, že je len pre deti? Kreativita, skvelé kostýmy, strašidelné dekorácie a hudba sú nevyhnutnosťou. Samozrejme jedlo a víno rozprúdia tú správnu zábavu.
Či už organizujete party vo svojom dome alebo vyrážate k niekomu inému, buďte pripravení na čokoľvek s dobrým vínom po ruke. Pamätajte, že víno je dokonalým darčekom pre vašich dospelých priateľov, ktorí na konci októbra organizujú Halloweensku party.
Inšpirujte sa: Aké víno na Halloween
Portské víno a malé čokoládové torty sú skvelou kombináciou sladkých chutí. Delikátne portské víno sa dokonale spája s dekadentnou, čokoládovou chuťou koláčikov. Vychutnajte si s nami lahodné čokoládové tortičky s pohárom portského vína.
Vaječný likér historicky známy aj ako mliečny punč alebo vaječný mliečny punč, je bohatý, sladený nápoj na báze mlieka. Tradične sa vyrába z mlieka, smotany, cukru, žĺtkov. Často kľúčovou zložkou je destilát ako brandy, rum, whisky alebo bourbon.
V Kanade, Spojených štátoch a niektorých európskych krajinách sa vaječný likér konzumuje počas vianočnej sezóny.