offerBox
1

22. 6. - WineDay v Piešťanoch

offerImage

Druhý ročník WineDay v Piešťanoch sa bude konať 22.6.! Ochutnáte viac ako 200 druhov vína zo Slovenska a z celej planéty.

Čítať viac

Cenový hit týždňa

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Vínny festival WINEDAY v Piešťanoch, už 22.6. Pozrieť vstupenky

Misty Cove - skvelé novozélandské víno za skvelú cenu

Misty Cove - skvelé novozélandské víno za skvelú cenu

Misty Cove nie je priemerná značka vín. Každý dúšok rozpráva príbeh. Víziou Misty Cove je spojiť hodnoty a techniky výroby vína zo starého sveta s modernou technológiou, aby vzniklo víno, ktoré má telo, charakter a šarm.


Vinárstvo z Marlborough

Misty Cove založil Andrew Bailey v roku 2008. Rodinný kolektív rovnako zmýšľajúcich ľudí, ktorí vyrábajú konvenčné aj organické vína prevažne z oblasti Marlborough na Novom Zélande. Misty Cove je relatívne mladá vinárska spoločnosť vinára Andrewa Baileyho a jeho holandskej manželky Marieke. Vytvorená bola, pretože Andrew potreboval kvalitné vína vysokej hodnoty, aby mohol slúžiť svojmu veľkoobchodu v Holandsku. Bola to potreba dosiahnuť cenovú hranicu a dovážať presne to, čo vedel, že európsky trh potrebuje.

Po predaji podniku v roku 2008 sa vrátil na Nový Zéland, aby sa sústredil na Misty Cove, ktorý má teraz až 400 hektárov viníc na získavanie hrozna, vrátane 70 vlastných. Andrew, čerpajúc zo svojich rozsiahlych skúseností v Európe, vytvoril vína, ktoré majú nuansy starého sveta, s veľkým úspechom zaviedol do sortimentu odrody ako Veltlínske zelené a vyrobil Sauvignon Blanc, ktorý mineralitou pripomína Sancerre. 

Hrozno pochádza z najlepších viníc Marlborough a Central Otago, ktoré Andrew čiastočne vlastní. Misty Cove vyrába čisté a predovšetkým charakteristické vína, ktoré sa presadili vo veľkom množstve súťaží. Vinárstvo má veľký vzťah k udržateľnosti. Vína sú certifikované bio a vynikajú čistotou.

Vína Misty Cove

Estate Series

Kolekcia vín vytvorená z viníc roztrúsených po malebnom údolí Wairau, je poctou jedinečnosti regiónu. Víno: Misty Cove Estate Sauvignon Blanc 2023

Landmark Series

Každá fľaša rozpráva príbeh krajiny, z ktorej pochádza, s nádychom vlastného štýlu Misty Cove. Vína Landmark sú priklonením sa ku klasickým vinárskym tradíciám. Vyrábajú sa v malom množstve, aby zachytili samotnú podstatu viníc, z ktorých pochádzajú. Sortiment zahŕňa: Sauvignon Blanc, Rizling, Veltlínske zelené, Albariño, Chardonnay, Rosé a Pinot Noir. Vína: Misty Cove Sauvignon Blanc Landmark 2022Misty Cove Pinot Noir Landmark 2019, Misty Cove Riesling Landmark 2022

Misty Cove je pomenované po zahmlených zátokách Marlborough. Názov vinárstva odkazuje na zelenú pobrežnú oblasť na severe Marlborough, vinohradnícku oblasť, kde sa vinárstvo nachádza.

Misty Cove, ktorá sa posledné dva roky objavovala v zozname najrýchlejšie rastúcich novozélandských spoločností Fast50 spoločnosti Deloitte, zaznamenala za posledné tri roky nárast predaja svojich produktov o 900 %, čím sa dostala do rebríčka 20 najlepších novozélandských vinárstiev. 

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.