offerBox
1

21. 3. - MasterClass Stift Klosterneuburg na Starej Vajnorskej

offerImage

Nezmeškajte príležitosť ochutnať vína z najstaršieho fungujúceho vinárstva v Rakúsku – Stift Klosterneuburg. St. Laurent. Počas Masterclassu budete mať príležitosť ochutnať sedem vín z piatich ročníkov v sprievode exportného manažéra vinárstva Teodora Iennaca.

Čítať viac

Každé šieste najlacnejšie slovenské víno ZADARMO.

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Vinárstvo Golguz postavilo latku vysoko

Vinárstvo Golguz postavilo latku vysoko

Medailová žatva na rôznych prestížnych výstavách doma i v zahraničí, dve ocenenia Vinárstvo roka (2015 a 2017) a najmä spokojní zákazníci. To je vizitka vinárstva Golguz, ktoré sa za 11 rokov etablovalo medzi najlepšími na Slovensku i v zahraničí.


 

Spoločnosť Food Farm Hlohovec uviedla na trh víno pod značkou Golguz v roku 2007. Dodnes obhospodaruje a produkuje víno z viníc medzi obcami Bojničky a Dvorníky v lokalite nazývanej Pannonia. „Špecifikom tejto vinohradníckej lokality je poloha a blízkosť rieky Váh, ktorá pozitívne vplýva na mikroklimatické podmienky a dotvára unikátny charakter tejto vinohradníckej lokality,“ rozhovoril sa riaditeľ vinárstva Miloš Holík. Golguz patrí do hlohoveckej oblasti, ktorá tvorí významnú časť Malokarpatskej vinohradníckej oblasti. Lokalita vinohradov je rozdelená do 2 vinohadníckych honov Taličmany a Veľký Háj.

„Rozprestierajú sa na celkovej rozlohe 240 ha a vďaka zvlnenému terénu pripomínajú známu oblasť Burgundsko,“ pripomenul Holík a nezabudol ani na Ferdinanda Fussmanna, ktorý položil v roku 1916 základy vinohradov v tejto oblasti. „Mimoriadne odborné a organizačné schopnosti zaradili Ferdinanda Fussmanna medzi najvplyvnejších podnikateľov Hlohovca v medzivojnovom období, jeho osud však tragicky zasiahol príchod druhej svetovej vojny,“ poznamenal.

Golguz je rešpektovanou značkou

V jeho stopách úspešného podnikania dnes kráča aj Golguz. Počas svojej 11 ročnej existencie získal mnoho významných ocenení, medailí, tešili sa z titulov šampióna a v rokoch 2015 a 2017 sa stal Golguz Vinárstvom roka na Slovensku. „Je to vďaka práci všetkých ľudí. Od tých čo pracujú vo vinohrade, cez výrobu až po obchod. Máme kvalifikovaných zamestnancov, ktorý sa svojmu remeslu rozumejú. Robia ho kvalitne a s citom. Golguz sa stal rešpektovanou značkou. Vnímame zvýšený záujem ľudí o naše vína, pravidelne sa zúčastňujeme degustácií. Stále hľadáme nové výzvy, stanovujeme si nové ciele. Chceme sa držať na špici. Najlepšou vizitkou sú spokojní zákazníci. Máme pozitívnu spätnú väzbu a to nás nesmierne teší, ale aj zaväzuje,“ uviedol Miloš Holík.

590x250.jpg

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.