Blog na tému Hubert
Odísť z témyJe tu koniec roka 2021. Otvorte si bublinky!
21. 12. 2021Žiaden rok si určite nevyslúžil svoj koncoročný pohár šumivého vína viac ako rok 2021. Ak však ešte nemáte zásoby klasických francúzskych bublín čiže Champagne alebo chcete vyskúšať niečo nové, pouvažujte nad elegantnými šumivými vínami z celého sveta. Šumivé vína ako prosecco, franciacorta, crémant alebo klasický sekt sú len niekoľkými doplnkami ku klasickým oslavám Silvestra alebo jednoducho do zásoby na oslavy v roku 2021.
Inšpirujte sa: Top výber šumivých vín a champagne
V meste je nový Club!
31. 05. 2021Hubert prichádza s novinkou, ktorá vzbudzuje zvedavosť!
Hubert Ice Club si už po prvom dúšku získa fanúšikov ultimátneho ľadového osvieženia. Receptúra je vytvorená špeciálne tak, aby ste si novinku mohli vychutnať počas horúcich letných dní s ľadom.
Slovenské vína a vinohradníctvo na Slovensku
31. 10. 2018Vinohradníctvo bolo na Slovensku známe dávno predtým, než románový Marek Habdža vyrobil svoj prvý liter vína. Pod Malými Karpatmi sú vynikajúce pôdne a klimatické podmienky, a preto sa tu produkujú kvalitné slovenské vína. Myslíte si, že o pestovaní vína na Slovensku viete všetko? Prinášame vám o ňom niekoľko zaujímavostí.
Šumivé víno a jeho výroba
20. 05. 2011Šumivé víno sa vyrába prirodzeným procesom druhotného kvasenia (bez prídavku oxidu uhličitého). Oxid uhličitý vzniká v šumivých vínach kvasením, pričom jeho tlak vo fľaši po dokvasení musí dosiahnuť najmenej 350 kPa pri teplote 20°C. Druhotné kvasenie môže prebiehať tradičným spôsobom vo fľašiach, v uzatvorenom tanku, alebo kombináciou oboch spôsobov.