offerBox
1

3. 5. - Degustácia vín El Coto s 5-chodovou večerou v Hoteli Elizabeth

offerImage

Pozývame vás na degustáciu vín El Coto do Hotela Elizabeth, ktorý sa nachádza v srdci mesta Trenčín priamo pod stredovekým hradom. Môžete sa tešiť na kvalitné španielske vína El Coto, ktoré budú podávané k 5-chodovej degustačnej večeri. 

Čítať viac

3+1 ZADARMO na ovocné vína Miluron s kódom RIBEZLA

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Špenátový Lavaš koláčik - RECEPT a tip na víno

Špenátový Lavaš koláčik - RECEPT a tip na víno

Urobte si krásny zelený štvrtok, alebo akýkoľvek deň v týždni s ľahkou večerou. Špenátový koláčik je ideálny aj pre návštevu, ide o veľmi jednoduchý, chutný a rýchly recept. 

Pozor však na víno, lebo tu hrozí veľké faux paux! Lenka z WinePlanet varí a naša someliérka vám odporučí vhodné víno.


 

Recept na špenátový Lavaš koláčik

Čas prípravy: 15 minút
Počet porcií: 8

Suroviny
Lavaš - 1 plát (arménsky chlieb)
baby špenát 125 g
sušené paradajky
feta syr
1 vajce
 

Postup

1.    Na panvici, s trochou olivového oleja alebo aj bez, si sparíme čerstvý špenát s množstvom cesnaku podľa chuti.

2.    Pridáme nadrobno nakrájané sušené paradajky, rozdrvenú fetu a jedno surové vajíčko.

3.    Formu na muffiny vystelieme s Lavaš chlebom, ideálne nakrájaný na štvorce ľahko vložené do formy.

4.    Celú zmes z panvice vlejeme do foriem s Lavaš chlebom a zapekáme v trúbe pri teplote 220°C po dobu 5 až 7 minút.

 

Recept pripravila Lenka z WinePlanet.sk. Víno odporučila someliérka Denisa Šutáková z WinePlanet.sk.

Someliérka odporúča vhodné víno

I keď ide o pomerne ľahký a zdravý recept, výber vína k nemu je náročnejší. Špenát, sušené rajčiny, feta syr a vajíčko patria práve k potravinám, ku ktorým sa ťažšie vyberá víno pre ich špecifickú chuť, ktorá vzniká v spojení s vínom. Špenát a sušené rajčiny s niektorými typmi vín môžu v ústach vytvárať nepríjemnú chuť.

Feta syr je dosť slaný, takže tiež treba dbať na správny typ vína. Najlepším vínom, ktoré podčiarkne chuť slaného pokrmu, je šumivé biele i ružové víno v kategórii brut. Taktiež dobrým spoločníkom môže byť aj suché ružové víno, ktoré je ľahšie, skôr s jemne ovocno herbálnym prejavom, nie príliš výrazné, krémové a určite nie so zvyškovým cukrom.

Odporúčanie someliérky - sekt Hacaj

Hacaj sekt Brut je biele šumivé víno čírej svetlozelenej farby s jemným perlením. V jeho sviežej, ovocnej vôni dominujú tóny citrusových plodov a zelených jabĺk. Chuť je vyvážená, podoprená jemnou kyselinkou s mandľovou dochuťou.

Kúpiť na eshope.

 

Vinárstvo Hacaj sídli v Pezinku a zameriava sa na výrobu šumivých vín klasickou metódou. Celý proces výroby vín je ručný, so všetkými atribútmi malej rodinnej manufaktúry. Základný Sekt Brut je skvelým reprezentantom štýlu a zručnosti autorov. Podobne ako všetky ostatné vína oslovuje harmonickým prejavom tradičných odrôd. Sekty Hacaj sú povinnou zastávkou pre tých, čo hľadajú viac, než len obyčajné „bublinky“.

 

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.