offerBox
1

3. 5. - Degustácia vín El Coto s 5-chodovou večerou v Hoteli Elizabeth

offerImage

Pozývame vás na degustáciu vín El Coto do Hotela Elizabeth. Môžete sa tešiť na kvalitné španielske vína El Coto, ktoré budú podávané k 5-chodovej degustačnej večeri. 

Čítať viac

Jarná akcia do -40% na vína a alkohol

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Ochutnajte novinky ¡Hola! a La Marca. Prosecco & Cava v akcii až -30%

Slávne talianske vinárstvo Santa Margherita

Slávne talianske vinárstvo Santa Margherita

Keď sa povie Santa Margherita, niekto si môže predstaviť miešaný drink, avšak naši zákazníci dobre vedia, že ide o slávne talianske vinárstvo. Santa Margherita predstavuje to najlepšie z tradície i inovácie, vášeň pre vína a rešpekt k ľuďom a krajine, ktorí ich vyrábajú.


 

 

Pred viac ako 80 rokmi gróf Gaetano Marzotto, ktorý sa považuje za inovátora, spolu so svojou manželkou Margheritou, vysadili vinohrady v oblasti Veneta, vytvorili nové postupy pestovania hrozna a experimentovali s rôznymi odrodami. Zrušili prenasledovanie svojich zamestnancov a postavili pre nich domy.  Po 2. svetovej vojne sa Santa Margherita transformovala na vinárstvo s produkciou výlučne apelačných vín v oblastiach Alto-Adige a Conegliano-Valdobbiadene. V roku 1980 uviedlo vinárstvo na trh Pinot Grigio, ktoré sa stalo jedným z najpredávanejších vín v USA. Dnes pod krídla Santa Margherity patrí 10 vinárstiev napríklad  v Lombardii – Ca´del Bosco, Toskánsku – Lamole di Lamole a Sicílii - Terreliade. Spolupracuje s 94 medzinárodnými trhmi. Najsilnejším pre nich je práve USA, kde Santa Margherita patrí k najpredávanejším talianskym značkám. 
 

Vinárstvo Santa Margherita leží medzi Fossalta a Portogruaro v provincii Benátky a vlastní viac ako 1000 ha. Vinice sú v nadmorskej výške 300 – 500m.n.m.. Podložie je glaciálneho pôvodu.  Logo vinárstva je kresbou vily „Villa Marzotto at Portogruaro“, ktorá bola postavená v roku 1540. Vinárstvo  prešlo za posledných pár rokov veľkou renováciou, nová moderná budova vinárstva, prechod k ekologickejšiemu pestovaniu a v neposlednej rade k zmene dizajnu etikiet. 

 

Eco friendly

Prístup vinárstva k výrobe vína je šetrný k životnému prostrediu, využíva prírodné produkty pre dobré životné podmienky viníc. Príkladom toho je centrum v Chianti Classico, kde vinárstvo prestalo používať meď a síru a vyrába si vlastný  kompost z prerezanej vegetácie. Santa Margherita používa postupy ekologického manažmentu pôdy.

Počítačové zavlažovacie systémy v zemi sú navrhnuté tak, aby znižovali odparovanie vody a zvyšovali jej účinnosť. V Chianti Classico sa zameriava na  „extrémne ekologické poľnohospodárstvo“, čím eliminuje potrebu konvenčných chemických pesticídov a vo Venete sa ručne zbiera až 90% hrozna.

Vinohrady sa nachádzajú bezprostredne v blízkosti vinárstva, kde je tiež umiestnená výroba vlastných fliaš a až 65%  zeleného skla je z recyklovaného materiálu. 

 

 

Santa Margherita Prosecco 

Vinárstvo spolupracovalo na vytvorení klasifikácie DOCG v roku 1969. Vinohrady sa rozprestierajú na miernych kopcoch Valdobbiadene. Hrozno je zberané ručne. Jemné lisovanie, fermentácia  v nerezových tankoch cca 15 dní pri teplote 18°C. Bez malolaktickej fermentácie. Druhotné kvasenie metódou Charmat. Zreje v nerezových tankoch minimálne 1 až 3 mesiace  pri riadenej teplote 8 – 10°C. 


Santa Margherita Prosecco di Valdobbiadene Superiore Brut je referenčným príkladom vysoko kvalitného DOCG Prosecco za rozumnú cenu.

Prosecco di Valdobbiadene 52 sa vyrába z najkvalitnejšieho hrozna z 52 historických parciel v srdci Valdobbiadene a ročník 2018 prvýkrát v kategórii Brut.

Gastronómia

Výborný welcome drink ku kanapkám z údeného lososa a kôprovej marmelády, taktiež k tekvicovým gnocchi s parmezánom, ku krémovému rizotu alebo aj k pečenej jahňacej kotlete s rozmarínom. Na stránke santamargherita.com nájdete ďalšie inšpirácie i pri vytvorení letných koktailov.

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.