Milujete čokoládu? My tiež! Stačí, ak si teraz kúpite aspoň jednu čokoládu Venchi, a ste v hre o luxusné čokoládové balíčky, ktoré rozžiaria váš Mikulášsky deň.
Súťaž prebieha na eshope a vo všetkých predajniach WinePlanet počas celého Novembra!
Hoci je káva pre väčšinu ľudí každodennou rutinou, hrá významnú úlohu aj v barmanstve. Svet kávových kokteilov zahŕňa nadčasové klasiky, ale aj moderné recepty. Ak ste milovníkom kávy, musíte vyskúšať tieto kávové koktaily na báze kávy Lavazza!
Káva Lavazza vďaka svojej vynikajúcej kvalite, inováciám, pokroku a zodpovednému podnikaniu sa rozšírila do celého sveta. Ročne svojim zákazníkom servíruje vyše 27 miliárd šálok kávy.

Ingrediencie
• 30 ml Nitro Cold Brew / 35 ml dvojité Ristretto
• 60 ml bieleho vermútu Casoni
• 50 ml tonik Erasmus
• 15 ml limetkovej šťavy
• 2 ks limetkovej kôry
• 1 vetvička mäty
• kocky ľadu
Príprava
Naplňte long pohár kockami ľadu. Pridajte biely vermút a limetkovú šťavu. Premiešajte a dolejte tonikom. Nakoniec pridajte Nitro Cold Brew a ozdobte limetkovou kôrou a vetvičkou čerstvej mäty.
Nitro Cold Brew je spojenie pôvodných pomenovaní Cold brew coffee a Nitro coffee. Spôsob prípravy "COLD BREW" je výnimočný tým, že pri ňom zrnková káva prechádza procesom namáčania/ lúhovania či prekvapkávania/ s použitím studenej vody. Nahrubo mleté kávové zrná sa namočia do vody na 12 až 24 hodín, pričom nádoba sa počas lúhovania uskladňuje pri izbovej teplote alebo v chladničke. Po vylúhovaní sa kávová usadenina odfiltruje pomocou papierového kávového filtra, jemného sitka alebo tkaniny. Výsledkom procesu je kávový koncentrát, ktorý sa môže riediť s vodou alebo mliekom. Niekedy sa dokonca podáva teplý (ohriaty), no najčastejšie sa podáva chladený, s rôznymi príchuťami.
Ingrediencie
• 60 ml Nitro Cold Brew
• 50 ml Pimm's N1
• 90 ml Ginger Ale pivo
• 10 ml sirupu
• 3 plátky uhorky
• 2 polovice jahôd
• 2 plátky pomaranča
• lístky mäty
• 2 plátky čerstvého zázvoru
• kocky ľadu
Príprava
Naplňte long pohár kockami ľadu. Potom nalejte Pimm’s N1, sirup a zázvorové pivo. Premiešajte a vložte všetko ovocie a uhorky do pohára. Doplňte Nitro Cold Brew a ozdobte mätou.

.jpg)
Ingrediencie
• 15 ml Cold Brew koncentrát/ 35ml Double Espresso
• 30 ml Bourbon Whisky Koval
• 2 kvapky Angostura bitter
• 5 g medu
• 4 g bieleho cukru
• 20 ml sódovej vody
• 15 g pomaranča nakrájaného na kocky
• pomarančová kôra
• kocky ľadu
Príprava
Nakrájaný pomaranč, med, cukor a Angostura bitter vložte do pohára. Pridajte kocky ľadu. Potom nalejte Bourbon Whisky a premiešajte. Nalejte Cold Brew koncentrát a dolejte sódovou vodou. Nakoniec ozdobte pomarančovou kôrou.
Ingrediencie
• 9 g stredne mletej kávy Lavazza
• 30 ml ginu Adamus
• 50 ml Campari Bitter
• 50 ml bieleho vermútu Casoni
• 20 ml studenej vody
• pomarančová kôra
• kocky ľadu
Príprava
Pripravte si Aeropress. Nalejte gin, Campari Bitter a vodu a pridajte mletú kávu. Nechajte lúhovať asi 6 minút. Naplňte pohár kockami ľadu. Ponorte Aeropress rovno na kocky ľadu. Nakoniec pohár ozdobte pomarančovou kôrou.


Ingrediencie
• 50 ml Espressa Lavazza
• 30 ml vodky Absolut
• 20 ml likéru Amaretto
• 0,1 g mletej kávy Espresso
• kocky ľadu
Príprava
Naplňte pohár na Martini a šejker kockami ľadu. Vylejte vodu zo šejkra, pridajte vodku, Amaretto a ako posledné čerstvo uvarené espresso. Dôkladne pretrepte. Odstráňte ľad z pohára na Martini, sceďte a nalejte koktail. Jemne posypte mletou kávou.
Ingrediencie
• 30 ml Nitro Cold Brew
• 70 ml Martini Fiero
• 70 ml tonik Erasmus
• plátok pomaranča
• kocky ľadu
Príprava
Naplňte long pohár kockami ľadu. Potom nalejte Martini Fiero a tonik. Premiešajte a položte plátok pomaranča. Nakoniec doplňte Nitro Cold Brew.


Ingrediencie
• 100 ml Cold Brew koncentrát
• 20 ml ginu Adamus
• 50 ml červeného vermútu
• 50 ml Prosecca REYA
• pomarančová kôra
• kocky ľadu
Príprava
Naplňte pohár kockami ľadu. Pridajte gin, červený vermút a Prosecco. Premiešajte. Navrch nalejte koncentrát Cold Brew. Ozdobte pomarančovou kôrou.
Ingrediencie
• 40 ml vodky Absolut
• 15 ml limetkovej šťavy
• 90 ml sódy z ružového grapefruitu
• 20 g agávového sirupu
• 20 g Coffee Velvet
• 0,1 g mletej kávy
• kocky ľadu
Príprava
Pridajte ľad do pohára, aby sa vychladil a potom ľad vylejte. Do pohára pridajte vodku, sódu, agávový sirup, limetkovú šťavu a coffee Velvet. Premiešajte a preceďte. Do vychladeného Martini pohára nalejte drink a doplňte kávou. Nakoniec jemne posypte mletou kávou.


Ingrediencie
• 15 ml Ristretto Espresso
• 40 ml bieleho rumu Caney
• 20 g hnedého cukru
• 15 ml limetkovej šťavy
• 50 ml perlivej vody
• mäta
• plátok limetky
• kocky ľadu
Príprava
Vložte hnedý cukor, limetkovú šťavu a mätu do long pohára. Pridajte perlivú vodu. Naplňte pohár kockami ľadu a pridajte rum. Premiešajte a dokončite naliatím espressa. Ozdobte plátkom limetky a mätou.
Ingrediencie
• 30 ml Cold Brew koncentrát/ 35 ml dvojitého espressa
• 30 ml vodky Absolut
• 100 ml Ginger Ale
• 15 ml limetkovej šťavy
• 15 ml sirupu
• uhorkové tyčinky
• limetka
• vetvička mäty
• kocky ľadu
Príprava
Naplňte pohár kockami ľadu. Pridajte vodku, sirup a limetkovú šťavu. Nalejte Ginger Ale a premiešajte s Cold Brew koncentrátom. Ozdobte kúskom limetky, uhorkovými tyčinkami a vetvičkou mäty.

Milujete čokoládu? My tiež! Stačí, ak si teraz kúpite aspoň jednu čokoládu Venchi, a ste v hre o luxusné čokoládové balíčky, ktoré rozžiaria váš Mikulášsky deň.
Súťaž prebieha na eshope a vo všetkých predajniach WinePlanet počas celého Novembra!
Jedným z najlepšie hodnotených argentínskych vín z odrody Cabernet Franc je Rutini Gualtallary. O tom, či toto víno môže vyzvať na súboj ikonu Malbecu – Apartado, sme sa mali možnosť presvedčiť na októbrovom Masterclasse „Rutini Cabernet Franc vs. Malbec“. Sedem vín zo šiestich ročníkov. MasterClassom nás sprevádzali exportný manažér Rutini Emiliano Magariños a Rastislav Šuták, somelier spoločnosti Corner & Co., Wineplanet.sk.
Kto povedal, že iba mäso sa hodí k vínu? Vegetariánske jedlá dokážu byť rovnako bohaté, plné textúr a vôní – a keď sa správne skombinujú s vínom, vzniká harmónia, ktorá prekvapí aj oddaných milovníkov tradičnej kuchyne. Značka Villa Maria predstavila niekoľko jednoduchých vegetariánskych receptov, ktoré sa výborne dopĺňajú s jej ikonickými vínami z Nového Zélandu. Nechajte sa inšpirovať štyrmi kombináciami jedál a vín, ktoré potešia nielen vegetariánov, ale každého, kto si rád dopraje sviežu a vyváženú chuť.
Obsah alkoholu vo víne je viac než len číslo na etikete, je to kľúčový prvok, ktorý formuje charakter, chuť a zážitok z vína.
Obsah alkoholu predstavuje percento etanolu (čistého alkoholu) vo víne. Táto hodnota je výsledkom fermentácie. Proces, pri ktorom kvasinky premieňajú prírodné cukry v hroznovej šťave na alkohol a oxid uhličitý. Tento fermentačný proces je základom výroby vína a formuje víno aj jeho konečný obsah alkoholu.