UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Jarné kombinácie s vínom

Jarné kombinácie s vínom

Jar prináša množstvo čerstvých ingrediencií a chutí, ktoré ponúkajú skvelú príležitosť pre objavovanie rôznych kulinárskych kombinácií. Počas tejto sezóny sú miestne trhoviská plné pestrej škály ovocia a zeleniny. Sezónne jarné jedlá sú vo všeobecnosti ľahšie. Vymeňte ťažšie zimné vína rovnakým spôsobom, ako recepty na bohaté dusené jedlá. Namiesto toho sa nechajte inšpirovať ľahkými, sviežimi chuťami, ktoré sa dokonale hodia k jarným vínam. Keď je pokrm kombinuje so správnym vínom, zážitok sa umocní. 

TIP: Jarná ponuka vín -25%


 

Jarný koláč a novozélandský Sauvignon

Jar je synonymom čerstvej zeleniny. Svieža listová zelenina, špargľa, hrášok by sa mala dokonale zladiť s rovnako osviežujúcim vínom. Avšak väčšina tejto zeleniny má horké vlastnosti, ktoré sťažujú kombináciu s vínom. Vo všeobecnosti zelená zelenina sa vylučuje červeným vínom. Vína odrody Sauvignon Blanc, Veltlínske zelené alebo Rulandské šedé sa veľmi dobre kombinujú s čímkoľvek jarným. 

Tip: Koláč so špargľou a fazuľou Fava s bylinkovou ricottou a Villa Maria Single Vineyard Seaspray Sauvignon Blanc 2021

Sauvignon Blanc má intenzívnu herbálno-ovocnú vôňu a sviežu, jemne pikantnú chuť s mineralitou v závere. 

 

Jahňacie kotlety a červené talianske víno

V tomto jarnom období ste určite počuli o jarnom kuriatku či jahniatku. Téma bieleho vína pretrváva aj pri väčšine jarných mäsitých pokrmov. Ale pridanie jahňacieho mäsa, ktoré je počas jari ideálne, môžete vyskúšať aj s ľahším červeným vínom s nižším obsahom trieslovín.

Tip: Jahňacie kotlety s cesnakovo bylinkovou zmesou a Santa Cristina Chianti Superiore 2021

Atraktívna ovocná vôňa zrelých čerešní a višní s tónmi korenia a fialiek. Čistá, suchá ovocná chuť s jemnou štruktúrou a tanínmi. Klasické Chianti do gastronómie.

Mini kuriatko a ružové víno

Ružové víno je výborným jarným spoločníkom. Jeho ovocnosť a osviežujúca kyselinka z neho robia ľahko piteľné a všestranné víno. Či už ide o brunch, záhradnú párty alebo jednoducho pohodové popoludnie, ružové vína sú ako stvorené pre teplé, jarné dni. 

Tip: Jarné mini kuriatko pečené na panvici s jarnou zeleninou a Museum Rosé 2023

Kvetinová vôňa s nádychom kôstkového ovocia, broskyne a zeleného jablka. V chuti je víno svieže, minerálne a má dobrú kyselinku.

 

Ryby a francúzske Chardonnay

Ryby ba sa mali jesť v každom ročnom období. Pitie vína s rybami znamená viac, než len výber suchého bieleho. Ryby v rôznych štýloch a textúrach, z ktorých každá má potenciál vytvoriť lahodnú kombináciu s vínom. Pstruh je všestranná biela ryba. Ak sa podáva s maslovou omáčkou s medvedím cesnakom, zaslúži si plnšie, koncentrované  biele víno odrody Chardonnay. 

Tip: Grilovaný pstruh s maslom z medvedieho cesnaku a baby zemiaky a Gérard Bertrand Coté des Roses Blanc,Chardonnay 2022

Svieža jabĺčkovo citrusová vôňa. Suchá a harmonická chuť s dobrou koncentráciou a šťavnatým záverom.

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.