Vo svete je toľko vinohradníckych oblastí, kde sa vyrába šumivé víno. Preto by sme sa nemali držať iba jednej. Poďme preskúmať víno s bublinkami z niekoľkých rôznych vinohradných oblastí a vzájomne ich porovnať.
Gin & Tonic a iné dokonalé kombinácie s ginom
Spríjemnite si večer osviežujúcou kombináciou ginu s tonikom. Klasický gin & tonik je ľahký a svieži drink. Naučte sa, ako si doma vyrobiť dokonalý kokteil a osviežte túto kombináciu niečím novým. Ponúkame vám návody a receptúry na najlepšie kombinácie s ginom.
Klasické ingrediencie pre Gin & Tonic sú gin, citrón/limetka, ľad a tonik. Postupujte presne v tomto slede, teda tonik sa pridáva ako posledný. Svoj drink si však môžete domiešať ovocím, zeleninou, osladiť ale aj okoreniť. Poďme sa pozrieť na pár receptúr s ginom a to nielen s tonikom!
Gin & Tonic s ginom Pink 47
Osviežte sa s lahodným drinkom s ginom Pink 47. Je to veľmi jednoduché.
- Gin Pink 47
- Tonic Erasmus
- Citrón
- Škorica
- Ľad
Noce Negroni
Pripravte si doma úžasné Noce Negroni! Tentokrát sa kombinuje Gin a Vermuth.
- Koval Dry Gin
- Vermouth Casoni
- Campari
- Kôra pomaranča
- Ľad
Namiešajte si letné drink s bazovým sirupom Monin Elderflower, je výborný v kombinácii s Proseccom alebo s ginom. Monin sú nealkoholické sirupy, ktoré sú vyrobené z najkvalitnejších prírodných ovocných a rastlinných vysoko koncentrovaných výťažkov.
Elderflower Gin
Vlejte do šejkra na ľad po 50 ml ginu (my sme použili Pink 47), citrónovej šťavy a bazového sirupu Monin a dôkladne pretraste. Prelejte do pohára, dolejte proseccom a pridajte zopár čerstvých kociek ľadu. Budete príjemne prekvapení ladnou súhrou chutí.
Gin & Tonic s pomarančom
- 50 ml Kimerud Gin
- 200 ml Tonic
- Rozmarýn a pomarančová kôra
- Ľad
Gin so zázvorovým pivom
- 5cml Kimerud Hillside Gin
- 200 ml zázvorové pivo
- Plátok limetky
- Ľad
Inšpirujte sa: Namiešajte si cocktaily s ginom Kimerud
Ďalšie články
Keď sa tradícia snúbi s vášňou, vzniká najlepšie víno na svete. Bez vína by nebolo Francúzsko a bez Francúzska by nebolo víno - krajina galského kohúta je jedným z najväčších a najznámejších producentov vína na svete.
Rakúsko pokračuje v stanovovaní meradiel v ekologicky uvedomelom vinohradníctve. V súlade s rozsiahlym a nezávisle kontrolovaným vinohradníckym programom „Udržateľné Rakúsko“ sa v súčasnosti vinič pestuje takmer 12 000 hektárov viníc, čo zodpovedá 27 % celkovej plochy v Rakúsku. Ide o pozoruhodný vývoj vzhľadom na to, že certifikačný program bol spustený len pred desiatimi rokmi.
Keď prvýkrát ochutnáte nealkoholický gin, je to ako otvoriť dvere do paralelného vesmíru. Vaša ďalšia otázka je ako sa vyrába nealkoholický gin? Dodržiava sa pri výrobe rovnaký postup ako pri tradičnej výrobe ginu a alkohol sa potom jednoducho odstráni?