Postup
1. Najskôr si predhrejeme rúru na 180 stupňov Celzia. Na pečenie si pripravíme plech a papier na pečenie.
2. Do veľkej misky si oddelíme 3 veľké bielky, pridáme štipku soli a vyšľaháme ich pomocou mixéru do polotuha.
3. Za stáleho miešania pridávame cukor, vanilkový extrakt a citrónovú šťavu. Mixérom šľaháme až kým nám nevznikne krásny tuhý sneh.
4. Cukor sa rozpustí a sneh chytí lesklú glazúru. Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli a pomocou lyžice vlejeme trošku do snehu, no nemiešame.
5. Stačí keď odoberieme časť snehu, pofrkáme ho čokoládou, urobíme pár oblúčikov, aby sme vytvorili mramorový efekt a vytvoríme pusinky. Kreativite sa medze nekladú.
6. Pomocou lyžice vytvarujte menšie kopčeky a naukladajte ich na papier na pečenie.
7. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C na 10 minút. Potom teplotu znížime na 150°C a dopekáme približne 40 až 50 minút.
8. Keď sa budú dať ľahko odlepiť z papiera na pečenie, sú hotové. Počkáme, kým vychladnú.
Horúce ovocie
V kastróle varíme mix ovocia spolu s trstinovým cukrom, kým nevznikne hustejšia kaša. Odstavíme z ohňa a necháme trochu vychladnúť.
Servírovanie:Vychladnutú pusinku prelejeme horúcim ovocím a podávame s čerstvými malinami a ozdobíme lístkami mäty.