Svieže Champagne
Nasledovala večera, kde tiekli produkty značky Ayala potokom a boli sprevádzané najrôznejšími kanapkami. Za zmienku stojí trhané kačacie mäso, krevety, mušle, dubákové risotto alebo miniatúra cheesecaku. Okrem kvalitného jedla a Champagne aj rozhovory s inými účastníkmi umocnili pozitívny dojem z vinárstva.
Ayala je Champagne dóm fungujúci od roku 1860, z usadlosti na vás dýcha veľkolepá história a zlatá éra, ktorú vinárstvo zažilo medzi rokmi 1920 - 1950. Od roku 2005 patrí do portfólia spoločnosti Bollinger a začal jeho prerod na moderné vinárstvo, ktoré si zakladá na kvalite hrozna, jeho spracovaní a komunikácii smerom k spotrebiteľom. Dnešným Ayala štýl je Freshness, elegance and low dosage.
Majoritnou odrodou je Chardonnay, ktoré tvorí základ každého z vín. Najmodernejšia technológia, nerezové tanky, nový dizajn vnútorných priestorov, party terasa, budova zasadená v kopci s vinicou na streche, jasne definovaný štýl vín a vizibilita značky posadila vinárstvo do 21. storočia a snaží sa osloviť mladých moderných konzumentov.
Napríklad ich Rosé Majeur, ktoré je namiešané z 50% Chardonnay, 40% Pinotu noir (6% červené víno) a 10% percent Pinotu meurnier a blendované z troch ročníkov a nechané 3 roky na kvasničných kaloch, bolo naozaj osviežujúce. Champagne lososovo ružovej farby s arómou citrusových plodov, jahôd a malín, s chuťou plnou nôt červených egrešov, malín, ale aj sviežich citrusov bude výborným spoločníkom na teplé letné večery.