offerBox
1

3. 5. - Degustácia vín El Coto s 5-chodovou večerou v Hoteli Elizabeth

offerImage

Pozývame vás na degustáciu vín El Coto do Hotela Elizabeth. Môžete sa tešiť na kvalitné španielske vína El Coto, ktoré budú podávané k 5-chodovej degustačnej večeri. 

Čítať viac

Jarná akcia do -40% na vína a alkohol

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Ochutnajte novinky ¡Hola! a La Marca. Prosecco & Cava v akcii až -30%

Bollinger 007 Limited Edition: bublinková pocta pre nový film s Jamesom Bondom

Bollinger 007 Limited Edition: bublinková pocta pre nový film s Jamesom Bondom

Champagne Bollinger uvádza pri príležitosti 25. filmu o agentovi Bondovi limitovanú edíciu šampanského. Tohtoročná fľaša k filmu No Time To Die má na obale zoznam všetkých doteraz vydaných filmov s Bondom.

 


Pre Slovensko bolo alokovaných 24 fľaší v darčekovom boxe a 9 fliaš vo veľkosti Magnum. V predaji čoskoro.

 

Bollinger začína predávať exkluzívne šampanské Bollinger 007 Limited Edition, ktoré nadväzuje na 40 rokov spolupráce značiek Bollinger a Bond. 

Je to tiež prvýkrát, kedy Bollinger uvoľňuje do predaja ročník 2011 zo svojich firemných pivníc. Víno pochádza zo single grand cru vinohradov v oblasti Aÿ-Champagne. Po pobyte v dubových sudoch potom víno zrelo 7 rokov pod prírodným korkom vo fľašiach.

Champagne Bollinger + James Bond

Nové šampanské Bollinger 007 Limited Edition oslavuje ďalší diel bondovky s názvom No Time To Die, ktorá do kín vkročí v apríli 2020. Víno je špeciálne tým, že je vyrobené kompletne z hrozna odrody Pinot Noir. Typicky je totiž pravé šampanské výsledkom zmiešania hrozna troch odrôd - Pinot Noir, Pinot Meunier a Chardonnay.

Generálny riaditeľ Bollinger Charles-Armand de Belenet o víne vyhlásil: "Má veľmi unikátnu chuť, podobne ako má James Bond vkus. Je to fantastická rovnováha medzi silou a eleganciou." Podľa Beleneta je na víne špeciálna jeho textúra. Podľa neho sa dá nazvať ako krémová, so skvelou mineralitou na konci.

Vôňa vína obsahuje tóny medu a tvrdých sladkostí, oboje evokuje silu Pinot Noir. Je v zlatej farbe s medenými odleskami medi, s guľatou textúrou. Pôjde o veľmi limitovanú edíciu, pre Slovensko bolo alokovaných 24 fľaší v darčekovom boxe a 9 fliaš vo veľkosti Magnum.

 

Bollinger je oficiálne šampanské Bonda

Vzťah Bonda k alkoholu je rovnako legendárna ako uctievanie hodiniek, áut a iných luxusných hračiek. Už usrkával vodku s martini vďaka partnerstvu s Moët Hennessy v roku 2015 vo filme Spectre, v tom istom filme pripíjal s panákom Macallan Scotch, pil Heineken v diele Skyfall v roku 2012, spoločne s ďalšími a ďalšími popíjal rôzne drinky. Bond pred kamerou pil toľko alkoholu, že mu štúdia z minulého roka ponúkla profesionálnu pomoc vzhľadom na jeho "závažné chronické problémy s alkoholom."

Ako Bollinger popisuje, vzťah Bonda a jeho značky vznikol na základe džentlmenskej dohody s rodinou Broccoli, ktorá vlastní filmové práva na značku Bond. Od roku 1979 tak bol Bollinger ustanovený ako "oficiálne" šampanské Jamesa Bonda, bez toho, aby ktokoľvek za niečo zaplatil.

Počas posledných 10 rokov Bollinger zdôraznil prepojenie značiek limitovanými edíciami šampanského, ktoré oslavujú nové diely filmov. Fľaša k filmu Spectre obsahovala víno ročníka 2009, ktoré bolo umiestnené v chladiacom obale. Fľaša po vybratí z chladničky bola ešte 2 hodiny ideálne chladná.

Aj keď je Champagne Bollinger vyložene francúzska značka, de Belenet hovorí, že Champagne má v sebe aj dotyk britskej nátury a to práve vďaka Bondovi. Môže to byť aj spomienka na viktoriánsku dobu, pretože Kráľovná Viktória mala šampanské v obľube a v roku 1884 ocenila cenou Royal Warrant spoluzakladateľa vinárstva Jacquesa Bollingera.

 

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.