Slovenské vinobranie + víno Pivnica Čebovce zadarmo k nákupu nad 50 €

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Prosecco Mionetto - nové Prosecco v našej ponuke

Prosecco Mionetto - nové Prosecco v našej ponuke

V roku 1887 Francesco Mionetto založil vinárstvo Mionetto v regióne Valdobbiadene, v srdci oblasti Prosecco. Jeho láska a vášeň pre tento región sú dodnes základnou hodnotou pre toto vinárstvo. Mionetto bolo od samého začiatku moderným a inovatívnym vinárstvom, ktoré dokázalo predvídať trendy a zároveň si zachovávalo silné puto s tradíciami. Dnes je žiarivým príkladom produkcie komerčnej značky Prosecca na medzinárodnej scéne.

Využite akciu na Set Prosecco Mionetto + uzáver ZADARMO.


Oblasť Prosecco  sa nachádza na severovýchode Talianska medzi regiónmi Benátky a Friuli Venezia Giulia s celkovou rozlohou 24 000 hektárov, má približne 13 000 výrobcov a 375 pivníc. Leží na pol ceste medzi  Dolomitmi a Jadranským morom a je zapísaná do zoznamu UNESCO. 

Dokonalé podmienky

Podnebie vo Valdobbiadene je mierne, oblasť je chránená Alpami na severe a ohrievaná vetrom od Jadranského mora na východe, čo v lete zmierňuje teplotu a vytvára zrážky, ktoré napomáhajú správnemu rastu viniča.

Na konci leta je oblasť charakteristická veľkými teplotnými výkyvmi medzi dňom a nocou a tie umožňujú vývin aromatických látok v hrozne. V oblasti sa nachádza niekoľko typov pôd od kamenistej až po ílovitú alebo piesočnatú.

V roku 1982 začalo vinárstvo používať pri výrobe Prosecca metódu Charmat, ktorá umožňuje lepšie uchovanie chutí a vôní. Po šetrnom lisovaní a prvej fermentácii, pomocou metódy Charmat prebieha druhá fermentácia pri riadenej teplote v autoklávoch.. 

 

Objavte všetky chute Prosecco Mionetto

„Úlohou vinára nie je len vyrábať kvalitné šumivé víno, ale aj udržiavať vzťahy s miestnymi farmármi, ktorí hrozno pestujú a dodávajú. Mionetto má to šťastie, že má s majiteľmi viníc dobré vzťahy, ktoré trvajú už po celé generácie.“


Rafinované Prosecco

Prosecco Mionetto je výborným aperitívom, príjemne naladí chuťové bunky. Mionetto tvorí skvelý základ pre kokteily zmiešaním s citrusovými džúsmi alebo sladkými likérmi. Výborne sa hodí k Prosciuttu, k pokrmom z morských plodov alebo pikantnej ázijskej kuchyni. 

Mionetto Prosecco Valdobbiadene Superiore DOCG Extra Dry je inovatívne a rafinované. Slamovožltá farba s pravidelným perlením. Atraktívna vôňa s dominanciou jabĺk, broskýň a citrusov. Chuť je svieža, ovocná s jemne krémovou štruktúrou a sladším záverom. 

Najklasickejšia línia spoločnosti Mionetto sa vyznačuje šikmým dizajnom etikety, ktorý je pre vinárstvo charakteristický. Šikmá etiketa s elegantným motívom sa objavuje na etikete i na hrdle fľaše. 

Ružové i tradičné

Ružové ročníkové Mionetto Prosecco Rosé Millesimato 2020 Extra Dry je kupážou odrôd Glera 90% a Pinot Nero 10%. Jemná lososovo ružová farba s pravidelným perlením. Ovocná vôňa i chuť citrusov, zrelých čerešní a malín s ľahkou kyselinkou a sladším záverom.

Najpredávanejším je Mionetto Prosecco Treviso DOC z oblasti Treviso. Svetlá slamovo žltá farba s intenzívnym perlením. Vo vôni dominuje zelené jablko, zrelá broskyňa doplnená včelím medom. Chuť je svieža, ovocná, nekomplikovaná.

Prosecco Mionetto Frizzante z oblasti Treviso má slamovo žltú farbu, je sprevádzaná vôňou vistérie a agátového kvetu. Chuť je osviežujúca a temperamentná s jemnými náznakmi medu a zrelého jablka.

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.