Ak hľadáte talianske víno, ktoré spája modernosť s dostupnou cenou, vína Ca del Lago je skvelou voľbou. Táto talianska značka prináša výber vín z typicky talianskych odrôd a oblastí. Ponúka svieže biele, ľahké ružové aj plné červené vína s priaznivou cenou. V našom portfóliu nájdete vína, ktoré potešia milovníkov rôznych štýlov.

Pádár oživil tradíciu vinárstva v Padarovciach
Vedeli ste, že čierne ríbezle sú považované za jedno z najhodnotnejších ovocí v našom zemepisnom pásme? Patria medzi významné rastlinné antioxidanty, obsahujú dôležité vitamíny i minerály. Tie sa zachovávajú aj vo víne, ktoré sa z nich vyrába.
Obľuba ovocných vín na Slovensku rastie a Pádár je novou značkou medzi kvalitnými ríbezľovými vínami.
Ríbezľové vína Pádár sú vítaným nápojom aj ku kačacine, husacine, divine alebo dezertu.
Mladé rodinné vinárstvo Pádár v Padarovciach sa špecializuje na výrobu vín z čiernych ríbezlí. Pestuje si ich vo vlastných sadoch v prírodných podmienkach blízko Teplého vrchu, ktoré má jednu z najpriaznivejších klím na Slovensku. Celková rozloha pôdy je osem hektárov, pričom na hektári sa urodí v priemere 5 000 kg čiernych ríbezlí.
„Chceli sme skúsiť niečo nové a vzhľadom na naše korene a histórii vinárstva v Padarovciach nám prišlo rozumné vrátiť sa k tradíciám,“ hovorí Bálint Simon, zástupca rodinného vinárstva. Realizácii ešte predchádzal rozbor pôdy, ktorý potvrdil vhodnosť pestovania čiernych ríbezlí.

Kúzlo ríbezlí
Pádár oživil nielen tradíciu, ale aj bývalú hospodársku budovu, ktorú pretvoril na modernú výrobnú linku. „Snažíme sa skĺbiť tradíciu s modernými technológiami,“ vysvetľuje Bálint Simon a dodáva: „Nepoužívame žiadne koncentráty, spracovávame výlučne surovinu, ktorú si dopestujeme sami.
Bobule ríbezlí zbierame v najlepšom období, keď sú dostatočne dozreté a dohliadame na čistotu zberu bez zvyškov lístkov, konárikov či iných prímesí.“ Pádár má tak pod kontrolou všetko, čo je pre kvalitu vína kľúčové.
Vínko zreje v nerezových fermentačných nádobách a z ovocia sa lúhujú antioxidanty a kopec prospešných látok. Keď poriadne vykvasí, filtruje sa a výsledkom je chuťovo vyrovnaný produkt s vyváženým obsahom vitamínu C, železa a selénu. „Čím menej neprirodzených zásahov pri výrobe, tým je víno kvalitnejšie,“ objasňuje Bálint Simon. Obsah vitamínov a stopových prvkov vo vínach Pádár potvrdili odborníci z univerzity a akreditovaného laboratória.

Ako si najlepšie vychutnať ríbezľové vína?
Ideálna teplota pre podávanie ríbezľových vín je 10-14 °C, vtedy sa prejaví plná chuť a vôňa. Tí, čo uprednostňujú rafinované suchšie vína, môžu siahnuť po rade Exclusive, ktoré má jemne trpkastú a plne zamatovú chuť. Pre zaujímavosť, v litri sa nachádza 2,9 miligramov železa, 0,6 miligramov selénu a 33 miligramov vitamínu C.
Pre tých, ktorí majú radi sladšie a pritom svieže vína, je určený rad Premium. Toto víno môžete aj zohriať na 60 °C, a získať tak ideálny horúci nápoj, ktorý dobre padne najmä v sychravom počasí. Liter sladšieho vína Pádár obsahuje 2,7 miligramov železa, 0,5 miligramov selénu a 26,5 miligramov vitamínu C. Ríbezľové vína Pádár sú vítaným nápojom aj ku kačacine, husacine, divine alebo dezertu.
Rozmýšľate nad vhodným darčekom? Fľašou kvalitného ríbezľového vína určite potešíte. Ríbezľové víno obľubujú dámy, ale čoraz viac priaznivcov má aj medzi pánmi. Ich pitie sa stáva trendom.


Ďalšie články

Nový Zéland je známy nielen krásnou prírodou a čistotou, ale aj kuchyňou, ktorá vychádza z darov mora, kvalitného mäsa a sviežeho ovocia. V spojení s tamojšími vínami vznikajú neopakovateľné chuťové zážitky. Prinášame vám päť typických jedál, ktoré si viete pripraviť aj doma, a odporúčania, ktoré vína Villa Maria sa k nim hodia najlepšie.

Nie vždy je po ruke barman a nie vždy je čas miešať náročné drinky. Aj doma však môžete zažiť atmosféru koktailového baru – stačí otvoriť fľašu Barback’s. Táto novinka v ponuke WinePlanet prináša hotové koktaily vo fľaši, pripravené podľa originálnych receptúr skúsených barmanov.
Celú kolekciu Barback’s nájdete u nás: Barback’s na WinePlanet

Slovensko síce patrí medzi menšie vinohradnícke oblasti v rámci Európy, no napriek tomu ponúka pestrosť. Šesť vinohradníckych oblastí rozprestierajúcich sa od Bratislavy až po Tokaj tvoria mozaiku ktorá odzrkadľuje charakter slovenských vín. Víno tu nie je len nápojom, ale aj súčasťou kultúry a životného štýlu.