offerBox
1

3. 10. - MasterClass Bordeaux 2021

offerImage

Pozývame vás na Masterclass ôsmich červených vín ročníka 2021 z Bordeaux, ktorý patril medzi klasické. 

Čítať viac

Slovenské vinobranie + víno Pivnica Čebovce zadarmo k nákupu nad 50 €

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Champagne Palmer & Co – terroir v každom dúšku

Champagne Palmer & Co – terroir v každom dúšku

V Palmer & Co. vždy pracovali na zlepšovaní kvality svojich Champagne. S vášňou kombinujú odrody, polohy i ročníky až kým nedosiahnu dokonalé cuvée, ktoré odráža ich prácu nielen vo vinohrade, ale aj v pivnici. Pôdy bohaté na kriedu, ľudské umenie a klimatické podmienky spoločne vytvoria symfóniu chutí. Pokračujúci úspech Palmer & Co dokazuje, že všetky prvky hrajú zásadnú úlohu pri vytváraní vynikajúceho Champagne.


Terroir

V roku 1947 sa sedem etablovaných vinohradníkov v Champagne rozhodlo spojiť svoje sily a vytvoriť spoločnosť Palmer & Co. Vlastnili vinice v kategórii Premier a Grand Cru v srdci Montagne de Reims. V roku 1959 kúpili pivnice v Reims. Postupne získavali ďalšie zariadenia, keď sa naskytli príležitosti, čím položili základ pre rozvoj spoločnosti. Dnes patrí Palmer & Co s viac ako 220 hektármi viníc v 40 rôznych crus k významným a prosperujúcim vinárstvam v Champagne. 

Kľúčovou súčasťou kvality Champagne sú pôdy. Krieda v pôdach má veľmi zvláštnu afinitu k vinohradom, je porézna a zároveň priepustná. To chráni vinič v období sucha s dostatočnými zásobami vlahy a napriek tomu sa počas vlhkého počasia nepremočí. Okrem toho sú pôdy v pohorí Montagne de Reims bohaté na vápenaté usadeniny. Vysoký obsah vápnika podporuje nízke pH. Poskytuje sviežosť a minerálny charakter, ktoré definujú šumivé vína.  

Palmer & Co je známy kvalitou Champagne Amazone de Palmer, zmes Chardonnay a Pinot Noir v gastronomickom štýle. Pre mnohých Cuvée Palmer & Co Grands Terroirs 2015 predstavuje vrchol. Grands Terroirs sú vyrobené len v najlepších ročníkoch.

TIPY na Champagne Palmer - Champagne Palmer & Co. Grands Terroirs 2015Champagne Palmer & Co. Amazone de Palmer & Co.

Ľudský dotyk a systém solera

Xavier Berdin a jeho tím sú zástancami predĺženého vyzrievania vín na jemných kaloch a vytvárajú veľkorysý a výrazný štýl Champagne. Pomalé vyzrievanie na kaloch dodáva Champagne komplexnosť. Jednou z najdôležitejších inovácií Palmer & Co je prijatie systému zrenia tvz. solera.

Systém, ktorý sa tradične používa na výrobu sherry. Mladé základné vína zrejú v dubových sudoch šesť až osem mesiacov, následne sa zmiešajú so staršími vínami z tankoch. Červené víno zo systému Solera sa používa k výrobe Rosé Reserve. Chardonnay zo Solery sa používa do rezervných vín Brut Reserve a tiež ako dozážny likéri v čase degoržovania. Pinot Noir zo Solery nájdete v Blanc de Noirs.

TIPY na Champagne Palmer - Champagne Palmer & Co. Rosé Solera, Champagne Palmer & Co. Blanc de Noirs, Champagne Palmer & Co. Brut Réserve

 

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.