Až po balenie
Čírenie je proces, pri ktorom sa z vína odstraňujú kvasničné kaly a rôzne vyzrážané čiastočky. Môže prebiehať sedimentáciou, pri ktorej sa časom kaly a čiastočky usadia na dne nádoby a číre víno sa prečerpá do fliaš. Tento proces je prírodný, ale zdĺhavý. Ďalším spôsobom je použitie prípravku (bentonit, želatína), ktorý všetky nečistoty naviaže na seba a usadí sa na dno nádoby, tento spôsob je rýchlejší ako sedimentácia. Najrýchlejšia je ale filtrácia, kedy sa víno prečerpá cez filtračné zariadenie. Nevýhodou môže byť, že niektoré filtre spolu s nečistotami odstránia aj časť chuťových a aromatických látok. Niektorí vinári fľašujú víno bez filtrácie. Takéto víno môže obsahovať jemné kaly a musí byť označené na etikete ako nefiltrované.
Stabilizácia je časť pred fľašovaním, kedy sa niektoré druhy vína musia doplniť sírou, ktorá zabezpečí konštantnosť kvality vína vo fľaši. Takmer každé víno obsahuje síru ako prirodzenú súčasť, niekedy sa ale po chemickom rozbore vinár rozhodne doplniť síru do želanej hladiny nutnej na udržanie kvality vína.
Zrenie vína prebieha najčastejšie v drevených sudoch. Podľa štýlu vyrábaného vína sa používajú najčastejšie dubové sudy rôznych veľkostí a stupňa vypálenia. Spolu s dĺžkou zrenia ovplyvňujú chuťové a aromatické vnemy vína. Zrenie obohacuje víno o tóny čokolády, kávy, vanilky a dreva. Takto vyrobené červené víno býva spravidla plnšie, bohatšie v chuti a má archivačný potenciál.
Blendovanie je vlastne miešanie 2 a viacerých vín do jednej kupáže, dôvodom miešania je spojiť chuťové a aromatické vnemy viacerých vín do jedného komplexného vína. Miešajú sa navzájom odrody, ročníky alebo vína z jednej odrody avšak vyrobené inou technológiou. Blendovaním sa vyrábajú niektoré najprestížnejšie druhy červeného vína. Ide o komplexné, plné červené vína mnohých chutí a vôni.
Balenie – tradične sa na balenie vína používajú sklené fľaše rôznych tvarov a veľkostí, avšak v dnešnej dobe nie je výnimočné ani balenie do sudov KEG, tetrapakových obalov alebo aj plechoviek.